Τολμάς να αγαπήσεις “για πάντα”;

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Ένα στίχος από το τραγούδι των Queen, ”who wants to live forever”, ήταν η αφορμή για το σημερινό μου κείμενο . Ο συγκεκριμένος στίχος αναφέρει : «who dares to love forever?»(«ποιος τολμά να αγαπά για πάντα;»). Ένας στίχος που γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος, όσο περνούν τα χρόνια και οι κοινωνίες αλλοτριώνονται.

Ποιος αντέχει λοιπόν να αγαπά για πάντα; Για μια ακόμη φορά να διαχωρίσουμε την αγάπη από τον έρωτα . Το να ερωτευτείς είναι εύκολο , το να αγαπήσεις, και η αγάπη σου να έχει διάρκεια ,είναι το δύσκολο αλλά και το ευκταίο.

Αλήθεια πόσοι από εμάς ξέρουν τι θα πει αγάπη ή για να το πω πιο απλά πόσοι πιστεύουν σε αυτή; Αν ρωτήσεις βέβαια γύρω σου , όλοι θα σου πουν ότι αγαπούν τον/την σύντροφό τους . Αγαπούν όμως αληθινά ή στην πρώτη δυσκολία… όλη αυτή η αγάπη πάει περίπατο; Δεν αρκεί να λες , «σ΄ αγαπώ», πρέπει να μπορείς και να το υποστηρίξεις. «Σ΄ αγαπώ», σημαίνει είμαι δίπλα σου, ό, τι και αν χρειαστείς , είμαι δίπλα σου, στα καλά και στα άσχημα (κυρίως στα άσχημα) .

Κάποτε, υπήρχε μια διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που έδειχνε την διαχρονική αγάπη ενός ζευγαριού. Ξεκινούσε από την γνωριμία τους ως παιδιά, το δέσιμο τους ως έφηβοι , το γάμο τους ως νέοι , το «μαζί» όταν ήταν μεσήλικες και τέλος την υπόσχεση στα βαθιά τους γεράματα, ότι θα είναι ο ένας για τον άλλο, μέχρι το θάνατο .

Στην σημερινή εποχή, που οι περισσότεροι κοιτούν απλά να περνούν καλά χωρίς πολλά πολλά λόγια, αποκτά μεγαλύτερη σημασία ένα απλό αλλά αληθινό «σ΄ αγαπώ» . Μόνο προσέξτε, που θα το δώσετε .

Σκεφτείτε το καλά και αν αξίζει ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας, χαρίστε το χωρίς δεύτερη σκέψη . Μην ξεχνάτε το νόημα της ζωής είναι η αληθινή αγάπη! Όλα τα άλλα είναι απλά… δεύτερα!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top