Αν δεν έχεις να πεις κάτι που αξίζει να ακουστεί, μη μιλάς καθόλου.

Γράφει ο  The Y Factor

‘Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος.
Μετά ήρθε ο λόγος.
Και μετά χάθηκε η μπάλα.

Όλοι έχουμε μια θεωρία έτοιμη για κάθε θέμα και κατάσταση. Μια θεραπεία δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Γέμισε ο κόσμος με ανθρώπους έτοιμους να μοιραστούν τα τεράστια αποθέματα σοφίας που απέκτησαν με τον καιρό και τις εμπειρίες τους. Ανθρώπους που, κουνώντας το κεφάλι με κατανόηση στο πρόβλημά σου, είναι έτοιμοι –σαν από καιρό – να σε οδηγήσουν στο σωστό δρόμο.

Ρε φίλε, αν έρχομαι και σου θέτω ένα προβληματισμό, δε θέλω να μου δώσεις τη λύση. Πραγματικά, εσύ μπορεί να θες να δείξεις ότι ΞΕΡΕΙΣ και ότι μπορώ να στηριχτώ πάνω σου αλλά αν είναι κάτι που χρειάζομαι εκείνη τη στιγμή δεν είναι η έτοιμη λύση. Είναι η προοπτική μιας άλλης οπτικής γωνίας. Για να έρχομαι, σημαίνει ότι έχω φτάσει σε αδιέξοδο και έχω ανάγκη μιας άποψης που δεν έχω εξετάσει, που το δικό μου μυαλό δεν έφτασε επειδή είμαι μέσα στο πρόβλημα. Την καθαρή ματιά του τρίτου θέλω όχι την παντογνωσία σου.

Θες να βοηθήσεις; Φέρε ένα παράδειγμα από εσένα, κάτι που έκανες ή ακόμα καλύτερα κάτι που ΔΕΝ έκανες. Αυτά που δεν κάνουμε είναι που μας ταλανίζουν, όχι αυτά που κάναμε. Και φρόντισε αυτά που θα πεις να είναι αλήθεια. Σε τελική ανάλυση, είσαι αυτά που κάνεις όχι αυτά που θα ήθελες να κάνεις. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

Γύρνα και πες μου:

«Εσύ τι θέλεις; Άσχετα με το τι λένε όλοι, εσύ τι πραγματικά θέλεις; Βγάζοντας έξω τις κοινωνικές προκαταλήψεις, τις ανασφάλειες που πηγάζουν από το “τι θα πει ο κόσμος”, βγάζοντας έξω απαιτήσεις και προσδοκίες από όλους; Εσύ τι θέλεις να κάνεις; Τι σου βγαίνει; Δε χρειάζεται να τα ξέρεις όλα από πριν. Δε χρειάζεται να έχεις από πριν τις απαντήσεις.  Το άγνωστο άλλους τους φοβίζει και άλλους τους παθιάζει. Τι από τα δύο θα ήθελες να πεις όταν κοιτάξεις τη ζωή σου προς τα πίσω;»

See Also

Θες να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες ή για ευκαιρίες που έχασες;
Θες να ζήσεις τα όνειρά σου ή τους φόβους σου;
Θες να ψάχνεις το γιατί ή να ξέρεις το γιατί;
Θες να ζήσεις ή να το φιλοσοφήσεις;»

Γι’ αυτό σου λέω..
Αν δεν έχεις να πεις κάτι που αξίζει να ακουστεί, μη μιλάς καθόλου.
Τα λόγια και οι δήθεν πράξεις έκαψαν τον κόσμο.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top