Όταν γυρίσει ο τροχός μην ξεχάσεις τους ανθρώπους που ήταν δίπλα σου στα δύσκολα!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Είναι γεγονός! Ακόμη και ο πιο δυνατός άνθρωπος πάνω στη γη να είσαι, ψυχικά και σωματικά, έρχεται κάποια στιγμή που θα πέσεις! Είσαι άνθρωπος και όπως κάθε άνθρωπος, έχεις τα τρωτά σου σημεία.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις απογοήτευση, θυμό, θλίψη, είναι απολύτως λογικό. Η “μαγκιά” είναι να μπορέσεις να αντέξεις και να αναγεννηθείς ξανά, σε πείσμα όσων καταστάσεων σε έριξαν.

Υπάρχει μια πολύ σοφή φράση που λέει «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται όμως να σηκωθείς». Δεν έχει σημασία ο λόγος για τον οποίο θα πέσεις (εξαίρεση αποτελούν οι λόγοι υγείας, που εκεί είναι μια άλλη κουβέντα) αλλά το να καταφέρεις να σηκωθείς.

Είναι ευλογία, στην προσπάθειά σου αυτή, να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να μπορείς να στηριχτείς. Τέτοιοι άνθρωποι είναι, μετά την οικογένεια, που η συνδρομή της είναι πάντοτε πολύτιμη, οι φίλοι , οι αληθινοί ΦΙΛΟΙ.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους να σε αγαπούν, να σε νοιάζονται και να σε στηρίζουν στα δύσκολα. Είναι σαν να σου προσθέτουν μια έξτρα δύναμη, στον αγώνα που κάνεις να σταθείς στα πόδια σου.

Κακά τα ψέματα, τον αγώνα τον δίνεις μόνος. Ο χρόνος επούλωσης των τραυμάτων είναι διαφορετικός για τον κάθε άνθρωπο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όταν έχεις δίπλα σου όμως, άτομα για τα οποία αξίζεις να παλέψεις, συνέρχεσαι και πιο γρήγορα!

See Also

Τι γίνεται όμως όταν επιτέλους σταθείς στα πόδια σου; Τότε γυρίζεις και βλέπεις ποιοι άνθρωποι σε στήριξαν στα δύσκολα. Με άλλα λόγια ποιοι ήταν δίπλα σου στους «χειμώνες» σου;

Ποιοι επέλεξαν να σε βοηθήσουν από το να σφυρίζουν αδιάφορα, επειδή αυτό που περνούσες δεν τους αφορούσε; Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν την αγάπη σου και τα «καλοκαίρια» σου. Να θυμάστε, οι άνθρωποι δοκιμάζονται στα δύσκολα! Εκεί φαίνεται η αγάπη τους. Στα εύκολα είμαστε όλοι καλοί.

Τους ανθρώπους που σας στήριξαν στα δύσκολα να τους προσέχετε και να τους αγαπάτε ένα “κλικ” παραπάνω . Απέδειξαν την αγάπη τους σε εσάς, με πράξεις και όχι με λόγια. Αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους μην τους ξεχάσετε ποτέ. Να τους έχετε πάντα στην ζωή σας και να τους τιμάτε. Αποτελούν προίκα σας!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top