Ένα “μακάρι” και μια ευχή, να είναι η χρονιά μας όλη!

Γράφει η Φλώρα Σπανού

Κάθε χρονιά που φεύγει παίρνει μαζί της και κάτι από εμάς. Είτε μικρό είναι αυτό είτε μεγάλο. Και κάθε χρονιά μας δίνει μαθήματα ζωής είτε μικρά είναι αυτά είτε μεγάλα. Σημασία έχει να τα εκμεταλλευόμαστε όλα προς το καλύτερο. Και για εμάς αλλά και για τους γύρω μας.

Φεύγει ο παλιός ο χρόνος με γέλια και με κλάματα, με χορό και με τραγούδι, με φόβο και με πόνο, με φίλους αλλά πολλές φορές παρέα και με τη μοναξιά. Φεύγει, γερασμένος, ώριμος, ευτυχισμένος για όλα εκείνα που κατάφερε. Φεύγει όμως και ταπεινωμένος, διχασμένος, φοβισμένος, ανήσυχος για όλα εκείνα που  αφήνει πίσω του. Για όλα εκείνα που δεν πρόλαβε.

Μα ελπίζει ο νέος χρόνος που θα ‘ρθει να είναι καλύτερος από αυτόν, να δώσει περισσότερα και να κάνει περισσότερους ανθρώπους ευτυχισμένους. Το εύχεται ο παλιός ο χρόνος και μαζεύοντας τις φτερούγες του αποσύρεται στο σκοτάδι του, για να λογαριαστεί με τον εαυτό του και πλέον να ξεκουραστεί.

Κι εμάς; Εμάς μας αφήνει ελπίζοντας σε καλά χέρια ευχόμενος όσα μας έδωσε να μην τα αφήσουμε στο σεντούκι αλλά να τα χειριστούμε όπως πρέπει. Μας χάρισε πολλές στιγμές μέσα από τις οποίες μπορούμε να παραδειγματιστούμε.

Στιγμές καλές, στιγμές κακές, όμορφες, νοσταλγικές, στιγμές πόνου, χαράς, θλίψης..Αμέτρητες στιγμές..Όλες  τους έχουν αφήσει τα αποτυπώματα τους στην ζωή μας κάποια όμορφα και κάποια άσχημα μας, όλα μας  έχουν σημαδέψει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όπως, και να έχει η χρονιά πέρασε και μία καινούργια ήρθε για να την υποδεχτούμε. Άσχημα πράγματα συνέβησαν μες την προηγούμενη χρονιά και άσχημα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν τριγύρω στον κόσμο.

Και την χαρά έρχεται να υποδεχτεί η θλίψη, το κλάμα, η οδύνη, για όλες εκείνες τις ψυχές που χάνονται… Ας προσευχηθούμε όλοι για αυτές τις ψυχές και ας οπλιστούμε όλοι με πίστη, ελπίδα και δύναμη. Ας ευχηθούμε να σταματήσουν να συμβαίνουν τόσα άσχημα πράγματα γύρω μας, κι ας προσπαθήσουμε με τον τρόπο μας να κάνουμε την δική μας ζωή αλλά και των γύρω μας καλύτερη. Όπως και όσο μπορούμε. Ο καθένας  ας βοηθήσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο καθένας από μας ας βάλει το δικό του λιθαράκι για να είναι αυτή η νέα χρονιά καλύτερη για όλους.

Είναι όμορφο να κάνεις καλά πράγματα γιατί μέσα από μια καλή πράξη αισθάνεσαι γεμάτος, αισθάνεσαι ότι αξίζει να προσπαθείς και  όταν βλέπεις πως οι προσπάθειες σου πιάνουν τόπο τότε αυτό σε ωθεί να συνεχίζεις. Χαρίστε χαμόγελα! Μην τα τσιγκουνεύεστε. Χαρίστε μια καλημέρα! Μία καλή χρονιά! Μοιραστείτε αγάπη! Μοιραστείτε ζεστασιά!

Μακάρι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από χαμόγελα, πολλά χαμόγελα και κυρίως παιδικά χαμόγελα!

Μακάρι να υπάρχει ελπίδα, ευημερία, ομόνοια!

Μακάρι η ζωή όλων να πηγαίνει προς το καλύτερο!

Μακάρι  να είμαστε δυνατοί και να ξεπερνάμε τα όποια εμπόδια συναντάμε μπροστά μας!

See Also

Μακάρι ο νέος χρόνος να έχει λιγότερες απώλειες!

Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα για όλο τον κόσμο!

Μακάρι ο νέος χρόνος να έχει περισσότερα παιδιά!

Εύχομαι να ανοίξουν οι δρόμοι για τον καθένα από εμάς σε ότι ποθεί και λαχταρά και ποτέ να μην το βάζουμε κάτω σε ότι και αν μας συμβαίνει.

Καλή χρονιά σε όλους!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top