Το crash test της σχέσης, λέγεται συγκατοίκηση..

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου

Αφού περάσεις τον μεγάλο έρωτα και τα πρώτα ραντεβού στα παρκάκια, έρχεται εκείνη η μεγάλη στιγμή που αρχίζεις να το ονειρεύεσαι. Ένα σπίτι δικό σας, μια ερωτική φωλίτσα που θα τοποθετήσετε τον έρωτα και τα όνειρα σας. Τέρμα τα αυτοκίνητα και οι εξοχές, ήρθε η μεγάλη στιγμή να νοικιάσετε το δικό σας διαμέρισμα. Το επιπλώνετε με μεγάλη χαρά που δεν μπορεί τίποτα να σας την χαλάσει. Ένα μικρό σπιτάκι, με ένα στρώμα και λίγα επιπλάκια σας αρκεί.

Εκείνος κάνει σαν τρελός να τα τακτοποιήσει όλα, να το βάψει, να το καθαρίσει και εσύ ήδη έχεις έτοιμες τις βαλίτσες. Η ώρα της μεγάλης μετακόμισης έρχεται και η δικιά σας γωνιά είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί. Ο πρώτος μήνας περνάει με απόλυτη αγάπη, έρωτα, χαρά και όλα φαίνονται ότι κυλάν ιδανικά. Εκεί απορείς μα γιατί όλοι λένε: «Συγκατοικήστε και βλέπετε. Δεν είναι όλα όπως νομίζετε όταν ζείτε στο ίδιο σπίτι.»

Ναι, είναι δύσκολα. Ναι θα υπάρξουν διαφωνίες όσο περνάει ο καιρός. Είναι φυσικό αφού ο καθένας από σας έχει την δικιά του ζωή, τις δικές του συνήθειες ή ακόμα και ιδιοτροπίες. Εσύ θέλεις να πετάς τα ρούχα σου το βράδυ πριν κοιμηθείς ενώ εκείνος θέλει να είναι όλα διπλωμένα και συμμαζεμένα. Εσύ θέλεις να βγάζει τα παπούτσια έξω από το σπίτι, ενώ εκείνος έχει συνηθίσει να μπαίνει μέσα και να τα βγάζει. Εκείνος αφήνει πάντα σηκωμένο το καπάκι της τουαλέτας ενώ εσύ το θες κάτω. Εσύ λατρεύεις το σπανακόρυζο ενώ εκείνος το μισεί.

Όλα αυτά στην αρχή σας κάνουν να χαμογελάτε, στην συνέχεια σας εκνευρίζουν αλλά δεν εκδηλώνεστε και όσο περνάει ο καιρός μπορεί να αποτελέσουν αιτία για μεγάλο καβγά. Είναι από κείνους τους χαζούς καβγάδες που συμβαίνουν σε όλα τα ζευγάρια που ζούνε μαζί και τους θυμούνται μετά και γελάνε.

Βέβαια, υπάρχουν και ζευγάρια που με τέτοιους καβγάδες συγκατοίκησης, οδηγήθηκαν στον χωρισμό. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί ο έρωτας δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο νόμιζαν είτε γιατί οι διαφορές της καθημερινότητας τους τελικά ήταν πιο μεγάλες από τον πόθο που ένιωθε ο ένας για τον άλλον.

See Also

Εσείς, που είστε τώρα στην αρχή αλλά και εσείς που ζείτε χρόνια μαζί και ακόμα ψάχνετε να βρείτε τις ισορροπίες σας, έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι για να είναι ευτυχισμένοι και οι δύο μαζί σε μια σχέση, πρέπει πρώτα να είναι ευτυχισμένος ο καθένας χωριστά. Γιαυτό αφήστε ελεύθερο χώρο και χρόνο στον εαυτό σας αλλά και στον σύντροφό σας. Ελεύθερο χρόνο και χώρο για τις κακές του συνήθειες, για την άσχημη ψυχολογία του, για την μοναξιά και για τα νεύρα του.

Το σπίτι είναι δικό σας και μένετε εκεί γιατί θέλετε να κουρνιάζετε αγκαλιά στο καναπέ το βράδυ, γιατί θέλετε να βλέπετε ο ένας τα μάτια του άλλου όταν ξυπνάτε το πρωί, γιατί έχετε ανάγκη να φροντίζει ο ένας τον άλλον για πάντα και γιατί η αγάπη σας δεν σας αφήνει να ζείτε χώρια. Απολαύστε το και όλα θα πάνε καλά.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top