Σε περιμένουμε στην ζωή μας… γραμμούλα!!

Γράφει η Σοφία Δέδε

«Ποτέ μη λες Ποτέ », μεγάλος κανόνας.

Τελικά, δεν είχα κλείσει τον κύκλο μου, όπως συνήθιζα να λέω!

Ο χρόνος περνάει, οι εποχές αλλάζουν και αλλάζουμε και εμείς μαζί. 

Η αφορμή της αλλαγής μπορεί να είναι οτιδήποτε μας αγγίζει την ψυχή, το είναι μας, μπορεί να γίνει ξαφνικά με ένα απλό κείμενο που διαβάσαμε στο loveletters.gr.

Αρκεί λίγο να αλλάξουμε την οπτική μας γωνία και τότε οι διαστάσεις των πραγμάτων αλλάζουν μαγικά. Το όχι μπορεί να γίνει ναι και το αντίθετο.

Κατεβαίνω αργά την σκάλα του σπιτιού μου. Το σώμα μου δεν μπορεί να ολοκληρώσει το κατέβασμα και αναγκαστικά κάθομαι στα δύο τελευταία σκαλιά. 

Δυο ζευγάρια μάτια καρφώνονται επάνω μου και πλησιάζουν με μια έκδηλη ανησυχία μεταφέροντας μου, με βουβά μηνύματα, ο καθένας τις δικές του απορίες.

Κλαίω χωρίς να απαντώ τείνοντας τα χέρια μου που κρατούν ένα τεστ εγκυμοσύνης και τις οδηγίες του.

«Σε πέντε λεπτά θα ξέρουμε» λέω με ένα ψίθυρο.

Πέντε λεπτά αναμονής μοιάζει με αιώνας που περνάει αργά και βασανιστικά.

Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι με ευλάβεια στο αποτέλεσμα.

See Also

Δυο ροζ γραμμούλες ευδιάκριτες, ξεκάθαρεςευκρινέστατες, ευανάγνωστες  που δεν αφήνουν την παραμικρή υποψία για λάθος

Μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας για όλους, τόσο όσο διαρκεί το ταξίδι του μυαλού στο χρόνο για να οραματιστεί τι σημαίνουν οι δύο γραμμούλες για τον καθέναν. Να συνειδητοποιήσουν τους νέους τους ρόλους, τις νέες ευθύνες, όλα αυτά τα νέα συναισθήματα που πηγάζουν μέσα από δυο ροζ γραμμές!

Προσωπικά, το ήξερα, το ένιωθα μέρες τώρα, ένιωθα την αλλαγή αλλά ο φόβος με σταματούσε για παραπάνω σκέψεις. Τώρα ήταν εκεί μπροστά μου, ωμός, στεγνός, κατασπαράζοντας την χαρά της νέας ζωής που προσπαθούσε να σχηματιστεί μέσα μου.

Ξύπνησα από τον λήθαργο του φόβου ακούγοντας τις κραυγές χαράς και ενθουσιασμού. Αγκαλιές, φιλιά, φωναχτά συμπεράσματα και ρόλοι αντηχούσαν στους τοίχους του σπιτιού, προσπαθώντας και αυτοί να μας δείξουν την έκπληξη τους. 

Η μητρότητα  χτυπάει την πόρτα ξανά και παρόλο που ξέρεις την διαδρομή, υπάρχει αυτό το κάτι, το διαφορετικό της νέας ζωής, της νέας ψυχής που δημιουργείται που σε κρατάει συντονισμένη με όλες τις αισθήσεις να αγωνίας για την εξέλιξη. 

Σε περιμένουμε στην ζωή μας γραμμούλα…

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top