Προχώρα παρακάτω, ακόμα κι όταν νομίζεις ότι δεν μπορείς.

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Είναι φορές που φτάνεις στα όρια σου, που νομίζεις ότι έχεις κάνει τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα. Τότε είναι που πιστεύεις, πως ό,τι και να κάνεις, δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα και απλά πρέπει να δεχτείς τη μοίρα σου. Τι πρέπει να κάνεις τότε; Να τα παρατήσεις;
Οι περισσότεροι θα σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και θα σου πουν: «Άστο πια ,τι το παλεύεις άλλο; Δεν βλέπεις ότι δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που προσπαθείς; Έκανες ό,τι μπορούσες». Τότε όμως είναι που ακούς μια μικρή «φωνούλα» να σου ψιθυρίζει : «προσπάθησε λίγο ακόμη, μην το βάζεις κάτω!».
Είναι η «φωνή» της καρδιάς, μιας καρδιάς που πολλές φορές πάει κόντρα στη λογική, όταν θέλει πολύ να πετύχει κάτι. Αυτός λοιπόν που επιμένει , είναι αυτός που στο τέλος θα νικήσει. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, με νίκες και ήττες.
Αν «τολμήσεις» και παραιτηθείς , τότε έχεις χάσει οριστικά το παιχνίδι . Λένε πώς «όταν πέσει ο ελέφαντας , μπορεί να τον «πατήσει» ακόμη και ένα μυρμήγκι». Στη ζωή αν σε πάρει η «κάτω βόλτα», δύσκολα μπορείς να ξανασηκωθείς. Μπορείς πολύ εύκολα να πέσεις σε κατάθλιψη, να μπλέξεις με κακές παρέες και άλλα πολλά, που δεν είναι ωραίο να αναφερθούν σε αυτό εδώ το κείμενο.
Για του λόγου το αληθές, ας χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα από τον αθλητισμό, που ασχολούμαστε όλοι (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο). Πόσες φορές, έχουμε δει αθλητές με σοβαρούς τραυματισμούς να «καταθέτουν τα όπλα» , χωρίς να έχουν διάθεση να το παλέψουν . Αλλά και πόσοι είναι και αυτοί, που μετά από σοβαρά χειρουργεία όχι απλά γυρίζουν πίσω, στο αγαπημένο τους σπορ, αλλά πρωταγωνιστούν και πάλι. Νομίζετε ότι είναι εύκολο να επιστρέψεις, μετά από μια τέτοια ατυχία; Όχι βέβαια. Πολλές φορές, αυτά τα άτομα ξεπερνούν όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις και επανέρχονται σε εξαιρετική κατάσταση. Γιατί; Γιατί όταν έφτασαν στο σημείο που πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουν, πήραν μια βαθιά ανάσα και προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω.
Όταν βλέπεις, ότι έχεις «πιάσει πάτο», και όταν λες «δεν πάει παρακάτω», τότε είναι που πρέπει να «σφίξεις τα δόντια» και να προχωρήσεις. Φαντάζει δύσκολο, έως απίθανο , αλλά μόνο έτσι μπορείς να δώσεις την τελική ώθηση στον εαυτό σου, για να βγεις από μια δύσκολη κατάσταση. Να θυμάστε, «αυτό που κάνει τη διαφορά στη ζωή μας, είναι το να προχωρήσεις, όταν ακόμη και εσύ ο ίδιος , νομίζεις ότι δεν μπορείς. Τότε μόνο, μπορεί πραγματικά να κερδίσεις! Να κερδίσεις τη ζωή!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top