Η απαράμιλλη γοητεία της ευφυίας..

Γράφει η Στέλλα Γρηγοροπούλου

Σίγουρα έχεις ακούσει για μυαλά που ταιριάζουν.
Και δεν μιλάμε για αυτά που φτιάχνουν μαθηματικές εξισώσεις. Μιλάμε για αυτά που κάνουν πυρηνική φυσική. Πιο φυσική και πιο μπουρλότο και από την κανονική φυσική.
Τι νόημα έχει αγάπη μου αν δεν σου τρελαίνει το μυαλό;
Τι νόημα έχει να έχεις τον άλλον δίπλα σου αν δεν σε εξιτάρει το μυαλό του;
Έχεις κάνει ποτέ έρωτα με ένα τέτοιο μυαλό; Με ένα μυαλό που να σε ερεθίζει και από μακριά. Να του μιλάς και να απογειώνεσαι. Το μυαλό σου να τρέχει με χίλια και να προσπαθεί να δώσει γρήγορες, έξυπνες απαντήσεις για να μην χάσει τον συνομιλητή του.
Να θέλεις να του μιλάς όλη την ώρα γιατί νιώθεις πως ζεις. Πως ακόμα δεν σε έχει αφήσει το μυαλό σου.
Τι σημασία έχουν τα υπόλοιπα; Τι σημασία έχει η ομορφιά αν το μυαλό του δεν είναι όμορφο; Αν το βλέμμα του δεν πετάει σπίθες; Αν δεν σε εξιτάρει; Μη μου πεις πως δεν έχεις βρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις; Να παίζει με το μυαλό σου και να μην θέλεις να φύγεις γιατί θα χάσεις το όμορφο παιχνίδι. Το παιχνίδι του μυαλού σας που σε ανεβάζει και σε απογειώνει.
Η χημεία αυτή που λέγετε έρωτας. Σε όλες τις φάσεις και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από εκεί ξεκινούν λοιπόν όλα. Μυαλό!
Θα πω λοιπόν πως η ευφυΐα είναι ερωτεύσιμη. Και πως να μην είναι όταν ο απέναντί σου ξέρει πολύ καλά να παίξει με το μυαλό σου; Ξέρει πώς να ασχοληθεί με εκείνο και να σου βγάλει αισθήσεις που κάνεις μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να το κάνει. Είναι και παραείναι ερωτεύσιμο ένα όμορφα έξυπνο μυαλό.
Θα προτιμήσεις λοιπόν εκείνον που θα σου απογειώσει το μυαλό σου πρώτα. Σίγουρα ναι! Έτσι λέω εγώ. Πόσες φορές δεν έχουμε περάσει ένα από τα καλύτερά μας βράδια “παίζοντας” με εκείνον που μας ενδιαφέρει; Προσπαθώντας να μπούμε μέσα του και εκείνος σε εμάς! Κάπου καταλήγει όλο αυτό και είναι από τα πιο όμορφο που σου έχουν τύχει.
Άσε λίγο ένα μυστήριο να πλανάται στον αέρα. Δεν είναι ανάγκη να τα δείχνεις όλα. Εκεί είναι λοιπόν το παιχνίδισμα του μυαλού. Βάλε το χιούμορ στη ζωή σου. Από εκείνο το έξυπνο όμως, ξέρεις…
Παίξε λίγο, αφέσου κάνε κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα και τους υπολοίπους. Μπες μέσα στα μάτια του. Μέσα στο μυαλό του και άφησε αυτά τα δύο να μπλεχτούν. Παίξε με τις λέξεις που βγάζει το μυαλό σου. Το αποτέλεσμα θα σε τρελάνει. Αυτό θέλουμε ούτως ή άλλος.
Λένε πως όταν μπλέκουν δυο τέτοια μυαλά γίνονται ένα. Η επικοινωνία περνάει σε άλλη διάσταση και εκεί είναι που ακούς το μεγάλο μπαμ.
Αν κάποτε αυτά τα δυο μυαλά βρεθούν δεν θα χωρίσουν ποτέ. Η χημεία μεταξύ τους είναι εκρηκτική. Αυτό είναι που τα κρατάει σε εγρήγορση και δεν τα αφήνει να χαθούν ποτέ.
Μα οι ταχύτητες τους είναι τέτοιες που δεν τους αφήνει να σταθούν σε ένα σημείο του μυαλού τους. Οι εκρήξεις είναι απανωτές και τα ταξίδια μακρινά, υπέροχα, μοναδικά φτιαγμένα μόνο για εσάς τους δυο.
Κανείς δεν έχει καταφέρει να μπει στα άδυτα του μυαλού και να δει τι πραγματικά συμβαίνει. Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε με το μυαλό μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν το “δουλέψουμε” τα αποτελέσματα που θα βγάλουμε δεν θα τα πιστεύουμε ούτε εμείς οι ίδιοι.
Αφέσου σε αυτό χωρίς αναστολές και μπες στα άδυτα του.
Άστο να σε πάει όπου θέλει εκείνο. Σίγουρα θα νικήσει και θα σε αφήσει έκπληκτο.
Τα όμορφα μυαλά είναι ερεθιστικά!
Κράτα το και…
Καλή επιτυχία!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top