Εσύ, πόσα χαμόγελα χαράμισες σήμερα;

Γράφει η Μαρία Χριστοδούλου

Κοίταξε λίγο το ρολόι.
Μεσημεράκι να ‘ναι, βράδυ να ‘ναι, κάνε μια μικρή αναδρομή στην  ημέρα σου, σκέψου μέχρι αυτή την ώρα πόσα παράπονα, πόσες ανησυχίες, σε πόσα αρνητικά συναισθήματα έχεις δώσει τροφή για ανάπτυξη και έχεις υποπέσει.
Αναλογίσου,  κάνε εικόνες και πιασε τον εαυτό σου στα πράσα!

Φαντάζομαι οι πλείστοι από εμάς σκοτώνουμε την ώρα μας στην μιζέρια. Μας αρέσει η κλάψα ρε παιδί μου, ίσως όχι συνειδητά, έτσι απλά από συνήθεια και η αλήθεια είναι πως δεν μας κρίνω. Ο κόσμος, οι φίλοι, οι συγγενείς, ακόμη και εμείς οι ίδιοι μάθαμε να δίνουμε περισσότερη προσοχή στα άσχημα, στα δύσκολα… τα όμορφα, αυτά που δημιουργούν χαρά τα παραμερούμε, ίσως τα θεωρούμε δεδομένα και τα αφήνουμε στο περιθώριο.

Κοίταξε λίγο το ρολόι, σίγουρα παραπονέθηκες για την κίνηση στο δρόμο και τα έχωσες καλά σε κανένα δυο, σίγουρα τα έχεις πάρει με το αφεντικό ή με ένα συνάδελφο και είσαι όλη μέρα μες την οργή, σίγουρα κάποιος σε ενόχλησε και αυτό έγινε θέμα σχολιασμού και πηγή θλίψης ή θυμού. Δεν μας κρίνω!
Αυτή την ιδιοσυγκρασία έχουμε υιοθετήσει!

Πόσο κρίμα όμως και πόσο άδικο για εμάς τους ίδιους.
Αλήθεια πέστε μου πόσο θλιβερό είναι; Είναι λες και είμαστε υπολογιστές και μας έχουν προγραμματίσει με αρνητικά δεδομένα, τα θετικά πατάμε διαγραφή και τα φορτώνουμε στο κάδο με τα μη ανακυκλώσιμα.

See Also

Κοίταξε λίγο το ρολόι, πες μου πόσα χαμόγελα αντίκρισες μέχρι τώρα και σε πόσα έδωσες σημασία;
Πες μου τι όμορφες λέξεις άκουσες; Πες μου τι μυρωδιά είχε ο όμορφος κήπος που πέρασες από έξω και πως σε έκαναν να νοιώσεις οι ακτίνες του ήλιου με το όμορφο τραγούδι που έπαιζε στο ραδιόφωνο; Πόσο όμορφα ήχησε η φωνή του παιδιού σου σήμερα στη λέξη μαμά, μπαμπά; Το ζεστό βλέμμα του συντρόφου σου ή κάποιου άλλου φίλου; Είμαι σχεδόν σίγουρη πως οι πλείστοι από εμάς δεν θυμόμαστε. Δεν μας κρίνω μας έχουν φορτώσει πολλά και μας έχουν κάνει τη ζωή πατίνι!

Κοίταξε λίγο το ρολόι, δεν μας τα πήραν όλα! Έχεις χρόνο ακόμη για την δική σου επανάσταση, για να κάνεις τη ζωή σου πιο όμορφη, πιο θετική! Μπορούν να σου προγραμματίσουν το μισθό, μπορούν να σου προγραμματίσουν ένα μέρος της ζωής σου, αλλά την ψυχή σου δεν μπορούν ούτε καν να την αγγίξουν!! Είναι μόνο δική σου και μην αφήσεις κανέναν να στην πάρει, μην την πουλήσεις ποτέ σε κανέναν και για τίποτα!!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top