Γεννήθηκα να ζω κατά πώς θέλω κι όχι κατά πώς επιθυμείτε!

Γράφει η Βίκυ Πλευρίτη

Γυναίκα τώρα πια, έτσι έγραφε το μέτρημα των χρόνων, μα εκείνη ακόμα ένιωθε κοριτσάκι. Γελαστό από μικρό και γεμάτο όρεξη να επιλέγει τη ζωή του. Δίχως περιορισμούς μεγαλωμένη, με πλήρη ελευθερία. Το κοριτσάκι του μπαμπά, η χαρά της οικογένειας. Δεν ήξερε από «πρέπει» και «μη» και πιθανόν γι’ αυτό ποτέ δεν τα ανέχτηκε για πολύ.
Είχε όσο αέρα χρειαζόταν για να αναπνέει. Κάποιες φορές ένιωθε πως πετούσε! Δεν τις άρμοζαν οι περιορισμοί και είχε τρόπο να αποδεικνύει τι είναι και τι θέλει. Ίσως θα την χαρακτήριζες ισχυρογνώμων. Έπαιρνε αυτό που ήθελε με όποιο κόστος.
Δεν πείραξε ποτέ κανέναν και όσους πλήγωσε ήταν άθελά της αλλά είχε πάντα την ευθύνη των πράξεων της. Όπου έσφαλε, ακόμα και ελάχιστο να ήταν το μερίδιο ευθύνης της, η αλήθεια της φώναζε «συγγνώμη». Οπαδός και υποστηρικτής της δικαιοσύνης. Την ενοχλούσε το άδικο. Δεν το άντεχε. Δεν μπορούσε να το ανεχτεί από όταν θυμόταν τον εαυτό της. Την πλήγωνε! Τη στεναχωρούσε! Της γέμιζε φαρμάκι την ψυχή. Μια ψυχή που αγωνιούσε για να κρατηθεί και να μετουσιωθεί σε αμόλυντη.
Λάθη πολλά έκανε, αυστηρή κριτής του εαυτού της, αργούσε να του τα συγχωρέσει. Ακόμα το παλεύει και αέναη θα είναι αυτή η πάλη μέσα της.
Όμως δεν το βάλε ποτέ κάτω, και ας υπήρχαν δυνάστες που προσπάθησαν να την δαμάσουν, να τη χειριστούν.
Όχι αυτό δεν το επέτρεπε, ήταν άδικο.
Πού να ξέραν πως δεν υπάρχει πιο εύκολα υποταγμένος άνθρωπος από τον ελεύθερο; Από αυτόν, που ελεύθερα θα επιλέξει να τον χειριστείς και να τον δαμάσεις, όμως δίχως να του το επιβάλλεις!
Πού να ξέραν πως όποιος έχει τα «γκατς» (που λένε και οι φίλες μου οι Αμερικάνες), ανεξάρτητου φύλου, να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεων του, αγαπά τη ζωή, το Θεό, τη φύση, τα πουλιά. Πόσο άλλωστε, αγαπά τους ανθρώπους που επιλέγει. Και αγαπά τόσο πολύ, μα τόσο πολύ, αρκεί μη νιώσει πως αδικείται. Αρκεί μη νιώσει πως θέλεις να τον χειριστείς. Αν του χαρίσεις την ελευθερία να νιώθει ο εαυτός του, τότε δε θα σε απαρνηθεί ποτέ. Θα σε υψώσει στο βάθρο των ματιών του τόσο ψηλά, που Θεός θα αισθάνεσαι μαζί του!
Σε μια τέτοια θέση έβαζε τον εαυτό της, γυναίκα ανεξάρτητη και ελεύθερη λογιζόταν. Γυναίκα που θέλει να ζει πετώντας. Να δίνει αγάπη, να ομορφαίνει η πλάση γύρω της. Γυναίκα που γεννήθηκε για να ζει όπως γουστάρει και όχι καθώς επιθυμούν οι γύρω της! Γυναίκα, μα συνάμα αιώνιο κοριτσάκι.

 

 
 
 

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top