Αν απάτησε για εσένα, είσαι σίγουρη πως δεν θα απατήσει και εσένα;

Γράφει η Κορίνα Παπαδοπούλου 

Ερωτικά τρίγωνα. Όλοι μας τα καταδικάζουμε. Είμαστε υπέρμαχοι της διαφάνειας σε μια σχέση κι όμως στην εποχή που ζούμε αντί να έχουν εξαλειφθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές αντιθέτως υπάρχουν ακόμα πιο έντονα. Δεν θα κάνω την ηθικολόγο και δεν θα σας πω το την άποψη μου στην περίπτωση που ξέρεις εξ αρχής πως ο άνθρωπος που σου αρέσει είναι σε σχέση.

Τι κάνεις όμως στην περίπτωση που στην πρώτη γνωριμία ο άνθρωπος
αυτός σου παρουσιαστεί ως ελεύθερος;

Ο καιρός θα περνά εσύ σιγά σιγά θα ανοίγεσαι θα επενδύεις σε αυτό που νομίζεις πως έχετε και ξαφνικά μια μέρα από το πουθενά, εκεί που νόμιζες πως σε αυτή την γνωριμία είστε δυο γίνατε τρεις. Τότε τι κάνεις; Έχεις πλέον αισθήματα γι’αυτόν τον άνθρωπο έχεις αρχίσει να τον ερωτεύεσαι και είσαι σε αδιέξοδο. Θέλεις να το παλέψεις, να τον διεκδικήσεις. Ξέρετε που είναι το πρόβλημα; Στο αν θα ανταποκριθεί ή όχι.

Το φλερτ συνεχίζεται και από τις δυο πλευρές σαν να μην υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος που όλα αυτά γίνονται εν αγνοία του. Τα ερωτόλογα δίνουν και παίρνουν και χωρίς να το καταλάβεις έχει βρεθεί τόσο βαθιά σε μια αρρωστημένη ιστορία. Το ερώτημα είναι ένα και μόνο.

Εσύ αποφάσισες να διεκδικήσεις αυτόν τον άνθρωπο, τον συγχώρεσες για το παιχνίδι που σου έπαιξε γιατί τον έχεις ερωτευτεί. Τον εμπιστεύεσαι όμως;

Εάν ας πούμε σου έλεγε τώρα, αυτή τη στιγμή πως είσαι ο μοναδικός άνθρωπος για εκείνον θα μπορούσες να είσαι μαζί του; Θα άντεχες ,ενώ ξέρεις το παρελθόν του, να χτυπάει το κινητό του και να μην πετάγεσαι; Θα μπορούσες να κοιμάσαι ήσυχα τα βράδια ενώ έχει βγει με τους φίλους του;

Μπορείς να εμπιστευτείς λοιπόν τον άνθρωπο που έχει απιστήσει για εσένα; Μέσα σου βαθιά ξέρεις πως δεν θα απατήσει κι εσένα;

Όσο μεγαλώνω, βλέπω και αφουγκράζομαι την κοινωνία όπου ζούμε έχω μάθει ένα πράγμα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια και μοτίβα. Δεν σημαίνει πως ένας άνθρωπος που έχει απιστήσει θα το επαναλαμβάνει σε κάθε του σχέση.

Ναι μπορεί να το κάνει αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Όλα λοιπόν είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και αποδοχής. Εάν αγαπήσεις αυτόν τον άνθρωπο να το κάνεις ολοκληρωτικά μην κρατάς πισινές.

Μην του “χτυπάς” με κάθε ευκαιρία το παρελθόν. Μην είσαι εσύ αυτός που θα καταστρέψει την σχέση. Οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους είναι καθημερινές μάχες, είναι μαραθώνιος και όχι κατοστάρι. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος.

Ποιος μπορεί να πει πως δεν έχει κάνει. Ίσως λοιπόν θα πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας όλα τα κλισέ και τα στερεότυπα που μαστίζουν στις μέρες μας. Εάν κάποιος απιστήσει δεν σημαίνει πως το κάνει από χόμπι.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top