Ένας δρόμος η ζωή και κοίτα να προλάβεις να τον περπατήσεις..

Γράφει η Άρτεμις Πολυκάρπου.

Το μέλλον είναι πάντα αβέβαιο. Όσο πιο νωρίς το καταλάβεις, τόσο θα κερδίζεις χρόνο και ενέργεια. Η ζωή έχει απλές συντεταγμένες. Περίπλοκη, εμείς τα συναισθηματικά οντά την κάνουμε. Συνήθως κινούμαστε προς την προβλεπόμενη παγίδα, θέλουμε ό,τι δεν έχουμε και ό,τι έχουμε το θεωρούμε δεδομένο.

Δεδομένα δεν υπάρχουν και όταν γίνουν ζητούμενα, ο χρόνος δεν πάει ποτέ πίσω. Όσα σενάρια και να κάνεις στο μυαλό σου, εγγύηση δεν υπάρχει. Να μια λυτρωτική αλήθεια να έχεις παρέα σου στο δρόμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αδρανής, χωρίς πλάνα και όραμα, αλλά αντιθέτως σου υπενθυμίζει να ζεις στο τώρα. Το σήμερα, είναι το μόνο που έχεις στα χέρια σου και αυτό θα σε πάρει πιο κοντά στο αύριο που ζητάς.

Ένα αχάριστο σήμερα μην περιμένεις να σε πάρει πιο μακριά από ένα αχάριστο αύριο. Η μέρα παίρνει την μορφή που εσύ της δίνεις. Όταν δίνεις δύναμη σε ό,τι απουσιάζει από το παρόν σου, θα σε εξουσιάζει και ο κύκλος δεν θα σταματά. Είναι λες και, ενώ στο κανάλι ένα παίζει η αγαπημένη σου ταινία, εσύ πατάς το κανάλι δύο, διαφημίσεις! Είναι βλακεία και χάσιμο χρόνου. Άλλαξε κανάλι.

See Also

Εστίασε σε ό,τι έχεις, λίγα ή πολλά, δεν έχει σημασία. Υπάρχει πιο όμορφο δώρο να ξυπνάς κάθε πρωί; Να έχεις τη δυνατότητα να αδράξεις την μέρα σου; Να λες ευχαριστώ για όλα τα όμορφα στην ζωή σου. Μπορεί στα ματιά σου να φαίνονται μικρά αλλά όσο πιο μεγάλη ευγνωμοσύνη νιώθεις, τόσο πιο πολύ αυτά θα σε παίρνουν σε πιο μεγάλα.

Η ευφυΐα της ζωής είναι απλή. Αν αξιοποιήσεις την δύναμη του μυαλού σου δημιουργικά και ταυτόχρονα η καρδιά σου φωνάζει «ευχαριστώ» για τα υπάρχοντά σου, τότε γίνεσαι ο πιο δυνατός μαγνήτης. Δεν υπάρχει καλύτερη βιταμίνη, αγάπη μου. Ένα αβέβαιο μέλλον ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα σ’ένα χαμόγελο. Το μόνο που καλείσαι να κάνεις, είναι να αλλάξεις κανάλι.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top