Πάρε το ρίσκο σου κι ας σου βγει και σε κακό!

Γράφει η Νόνη Διολή

Έστω ότι Ν Α( )= κ και Ν Β( )=λ.

Επειδή τα ενδεχόμενα Α και Β είναι ασυμβίβαστα ισχύει ΝΑ Β ( ∪ )=κ +λ, δηλαδή Ν(ΑUΒ) = Ν(Α) + Ν(Β).

Είναι: Ν(ΑUΒ) Ν(Α) + Ν(Β) Ν(Α) Ν(Β) Ρ(ΑUΒ)= = Ν(Ω) Ν(Ω) Ν(Ω) Ν(Ω) = + = = Ρ(Α) + Ρ(Β) *

Κατάλαβες κάτι; Όχι, εκτός αν είσαι μαθηματικός, αλλά και πάλι πόσοι από εμάς είναι μαθηματικοί ή το ΄χουν με τα μαθηματικά; Ελάχιστοι, σε διαβεβαιώνω!

Θα μου πεις τι μας λες τώρα; Τι έχεις πιει;

Τίποτα δεν έχω πιεί και σου λέω το αυτονόητο.

Σου λέω ότι δεν υπάρχει τρόπος να υπολογίσεις τις πιθανότητες επιτυχίας ή το ρίσκο που ενέχει αυτό που έχεις βάλει στο μυαλό σου να κάνεις.

Όσες μαθηματικές εξισώσεις και τύπους και να βάλεις κάτω, όσες κρυστάλλινες σφαίρες και να  σου διαβάσουν και όσα φλιτζάνια και τράπουλες ταρώ και να σου πουν, το μόνο κληρονομικό χάρισμα βρίσκεται στην τόλμη σου να κάνεις αυτό που πραγματικά σου έχει μπει στο μυαλό να κάνεις και ας σου βγει και σε κακό!

Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου, πολλές φορές δεν είναι εύκολο να πάρεις μια απόφαση είτε αυτή είναι επαγγελματική, είτε συναισθηματική είτε ότι άλλο θες.

Έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου, αλλά τι εναλλακτική έχεις; Να κάθεσαι και να περιμένεις πότε θα σου έρθει η θεία επιφοίτηση να το κάνεις, να το επιτρέψουν οι συνθήκες  ή αυτό το ωραίο  που λένε με το σύμπαν, ότι αν ντε και καλά θες κάτι το σύμπαν θα συνωμοτήσει να στο πραγματοποιήσει; Για κάτσε σκέψου πόσες φορές έχει συνωμοτήσει μέχρι τώρα για σένα;

…………………

Στα λόγια μου έρχεσαι.

Γι’ αυτό άκου, κάτσε μόνη σου κλεισμένη σε ένα δωμάτιο ή πήγαινε όπου θέλεις και σε κάνει να νιώθεις καλά. Πάρε χαρτί και μολύβι και βάλε κάτω τα υπέρ και τα κατά που σου έρχονται το μυαλό για την απόφαση που θέλεις να πάρεις, γι’ αυτό που σου έχει καρφωθεί στο μυαλό να κάνεις.

Τα έγραψες; Οκ.

See Also

Δες τώρα ποια μεριά υπερτερεί, προς τα που γέρνει η ζυγαριά; Ωραία τώρα που είδες που σε οδηγεί η λογική σου άσε το ένστικτό σου να πει και αυτό την άποψή του.

Αν το ένστικτό σου συμφωνεί με τη λογική σου τέλεια! Αν όμως όχι, αστό να πάρει την πρωτοβουλία.

Όχι δε σου ανατρέπω καμία λογική σου. Σου λέω απλά να εμπιστευτείς το ένστικτο σου. Το ένστικτο να ξέρεις δεν κάνει λάθος ποτέ. Ακόμα και αν σου φανεί προσωρινά ότι αυτό που πας να κάνεις είναι λάθος και θα σου βγει σε κακό, να ξέρεις  ότι στο τέλος, μακροπρόθεσμα που λένε, θα σου βγει σε καλό, καλύτερο ενδεχομένως και από αυτό που είχες αρχικά στο νου σου να κάνεις.

Άσε λοιπόν κατά μέρους τους μαθηματικούς τύπους και τα «πήγα σε μάγισσες και χαρτορίχτρες» και έχε τη λογική σου όχημα αλλά οδηγό το ένστικτο σου.

Πάρε το ρίσκο, καν’ το και ας σου βγει και σε κακό!

Πάρε το ρίσκο, καν’ το και θα δεις πως στο τέλος  θα σου βγει και σε καλό!

*Κανόνας λογισμού πιθανοτήτων

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top