Δίνοντας γεμίζεις φίλε μου! Με αυτό ξεκίνα την χρονιά..

Στην εκπνοή αυτού του χρόνου, κάνοντας τον απολογισμό μου, σκέφτομαι και υπολογίζω, τί έδωσα.
Μόνο αυτό. Δεν θα μετρήσω τί πήρα. Μου είναι από αδιάφορο έως βαρύ για την ψυχή μου, το μέτρημα του “πήρα” Δεν “κάθονται” οι αριθμοί να τους μετρήσω.

Όσες φορές προσπαθησα χοροπηδούσαν, μπερδεύονταν κι αποχωρούσαν σαν να μην ήθελαν να μετρηθούν. Έμαθα λοιπόν να μετρώ, μόνο το δώσε. Μου ήταν ευχάριστο και ξεκούραστο. Κι ενώ η πράξη που χρησιμοποιούσα, ήταν αφαίρεση.

Κάθε χρόνο, με έναν μαγικό τρόπο, βρισκόμουν με περισσότερα. Αφού αφαιρούσα. Πώς ήταν δυνατό να έχω περισσότερα. Έδινα. Προσέφερα. Κι όλο βρισκόμουν με πιο πολλά. Και κάθε χρόνο η ίδια δουλειά. Στο “πάρε”, συναντούσα απίστευτη δυσκολία να κάνω τους υπολογισμούς. Ενώ στο “δώσε” οι υπολογισμοί γίνονταν αβίαστα.

Φυσικά. Από μόνοι τους. Κατάλαβα λοιπόν, ότι γεννήθηκα “χαλασμένη”. Εσύ εκεί απέναντι, καταλαβαίνεις τί εννοώ. Είμαστε πολλοί οι “χαλασμένοι” μα έπρεπε να το κρύβουμε, γιατί η διαφορετικότητα είναι κόκκινο πανί. Η ταμπέλα του βλάκα, σε περιμένει στη γωνία. Και πώς να εξηγήσεις, πως ενώ αρέσκεσαι στο δώσε, χωρις κανένα ενδιαφέρον για το πάρε, κάθε χρόνο βρίσκεσαι με περισσότερα αντί για λιγότερα;

Πώς θα μπορούσες να το εξηγήσεις, σε ένα κόσμο που έμαθε μόνο να ζητά; Πώς θα μπορούσες να αποφύγεις την ταμπέλα του τρελού; Γιαυτό μάθαμε να το κρύβουμε. Για να αποφύγουμε την ταμπέλα. Και λίγο πια με νοιάζει, αν κάποιος απ´ τους γνωστικούς με καταλάβει. Εκείνους με τις άδειες απο τη ζήτηση ψυχές. Λίγο πια με νοιάζει. Εμένα με ενδιαφέρει, να μπορώ να σου προσφέρω.

See Also

Να μπορώ να σε βλέπω να χαμογελάς. Να μπορώ στο τέλος του χρόνου, να κάνω μόνο την πράξη της αφαίρεσης. Ξέροντας πια, πως την πράξη της πρόσθεσης δεν θα χρειαστώ να μάθω να την κάνω, γιατί είναι το αποτέλεσμα της αφαίρεσης. Δίνοντας γεμίζεις φίλε μου. Να το θυμάσαι αυτό που μόλις σου πα. Ξεκίνησέ το στη νέα χρονιά. Και πού ξέρεις.

Ίσως προς το τέλος της, να βρεθείς κι εσύ, να δυσκολεύεσαι να προσθέσεις, κι αφαιρώντας να γεμίζεις. Καλή χρονιά να έχουμε. Και να αγαπάτε μωρέ. Περισσότερο εκείνους, που ποτέ δεν ζήτησαν.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top