Εκείνος που δεν σε εκτιμά, δεν αξίζει να σε έχει στη ζωή του!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Ο άνθρωπος που δεν εκτιμά αυτό που έχει και αυτό που του δίνεις δεν αξίζει να υπάρχει στη ζωή σου. Ακούγεται ακραίο, είναι όμως η αλήθεια. Στη ζωή μας επιλέγουμε να είμαστε δοτικοί ή αδιάφοροι . Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει αλλά και τις εμπειρίες που τυχόν έχουμε.

Ένας άνθρωπος που έχει πάρει αγάπη, πολύ δύσκολα δεν θα δώσει αγάπη και ακόμη πιο δύσκολα δεν θα παλέψει μέχρις εσχάτων για αυτή .Το ίδιο γίνεται με εκείνον που έχει μάθει να παίρνει, χωρίς να δίνει. Αυτός ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος ακόμη και άτομα δοτικά να γνωρίσει να τα χάσει με την συμπεριφορά του.  

Επειδή η κοινωνία είναι ένα μωσαϊκό ανθρώπινων συμπεριφορών, πολλές φορές οι επιλογές που τυχόν κάνουμε μπορεί να είναι λανθασμένες . Οι άνθρωποι στην  αρχή φαίνονται ιδανικοί και αυτό σε συνδυασμό με τον  ενθουσιασμό που διέπει τις σχέσεις στο ξεκίνημα τους , μπερδεύει .

Τι γίνεται όμως όταν περάσει το πρώτο στάδιο και φανεί ο χαρακτήρας . Αυτό εξαρτάται από τα συναισθήματα που έχουν αναπτυχθεί . Αν είσαι τύπος που σου αρέσει να δίνεις και να παλεύεις μέχρι το τέλος, συνεχίζεις και το κάνεις. Αν όχι, λες «αντίο» και τελειώνεις .

Ο άνθρωπος που παλεύει όμως, έχει και όρια . Όταν αυτά ξεπεραστούν, τότε απλά παίρνεις την αξιοπρέπειά  σου και αποχωρείς , ήρεμα και αθόρυβα. Γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι πάλεψες πολύ περισσότερο από ότι θα πάλευε άλλος στη θέση σου .

Ξέρεις πολύ καλά ότι έδωσες πάρα πολλά, που δεν εκτιμήθηκαν, και αντί να γίνεις “ήρωας”, έγινες δεδομένος.  Η ανταπόκριση του άλλου στον δικό σου αγώνα πρέπει να είναι δεδομένη, αλλιώς δεν υπάρχει αγώνας. Δεν γίνεται ντουέτο με έναν άνθρωπο και σίγουρα δεν γίνεται σχέση με την παρουσία του ενός.

See Also

Ο άνθρωπος που δεν εκτιμά τι του δίνεις, φλερτάρει με το ενδεχόμενο να σε χάσει , έστω και υποσυνείδητα. Εδώ ταιριάζει το τραγούδι του Μητροπάνου «σου έλεγα χανόμαστε δεν το καταλαβαίνεις και εσύ μου έλεγες καλά, καλά».

Αν λοιπόν αισθανθείτε ότι κάποιος παίζει με τις αντοχές, τα συναισθήματα ή τη λογική σας αφήστε τον να κερδίσει  σε αυτό που κάνει. Αφήστε τον, να σας χάσει  για πάντα. Θα μου πείτε «γιατί θα καταλάβει ποτέ τι είχε και τι έχασε;».

Η απάντηση είναι, «ίσως ναι, ίσως όχι». Γεγονός είναι, ότι η δική του “νίκη” είναι η δική σας ελευθερία! Κάντε το για την ψυχή σας και ας μην το εκτιμήσει κανείς! Θα το έχετε εκτιμήσει όμως ΕΣΕΙΣ!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top