Το θέμα είναι, να αγαπάς με την ψυχή κι όχι με το μυαλό

Γράφει η Ελένη Σάββα

Γι’αυτό σ’αγαπώ. Γιατί μπορείς να δεις μέσα μου, σε λίγα δευτερόλεπτα, όλα όσα οι άλλοι θα κάνουν αιώνες να δουν. Τι ανεκτίμητη αξία, να έχεις δίπλα σου ένα άτομο να σε καταλαβαίνει, να σε αγαπά και να σε φροντίζει.

Αυτος είναι ο σκοπός της αγάπης. Μα συχνά το ξεχνάμε, ψάχνουμε λεπτομέρειες, χαλάμε τις στιγμές που θα μπορούσαν να γίνουν οι πιο ωραίες αναμνήσεις. Μας αρέσει εμάς τους ανθρώπους να ψάχνουμε τα πράγματα πολύ, να ψάχνουμε να βρούμε κάτι λάθος. Μέχρι τη στιγμή που καταλαβαίνουμε πως αυτό μας εμποδίζει να ζήσουμε υπέροχες στιγμές.
Γι’ αυτό σου λέω, στην αγάπη μην ψάχνεσαι πολύ. Σε κάθε πράξη να βρίσκεις το καλό, να βρίσκεις μια μικρή θυσία, να χαίρεσαι που έγινε κι αυτό. Στην αγάπη δεν χωράνε τα “θα μπορούσες να”, τα “περισσότερα”. Στην αγάπη, βρίσκεις αυτό που σου αξίζει, το ζεις και χαμογελάς. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Δέχεσαι τον άνθρωπο σου όπως είναι, με τα λάθη του, με τα σωστά του. Εκτιμάς το κάθε λεπτό που σου αφιερώνει.
Εκτιμάς, γιατί καταλαβαίνεις πως τίποτα δεν είναι δεδομένο σ’αυτή τη ζωή, πως θέλει θυσίες πολλές για να είσαι μ’έναν άνθρωπο.
Το θέμα βέβαια είναι, να σου  αρέσουν οι θυσίες σου! Να τις κάνεις με τη ψυχή σου, να θες να τα δώσεις όλα για ένα χαμόγελο, για μια χαρούμενη ψυχή.
Αυτός να είναι ο στόχος σου, το χαμόγελο του ανθρώπου που αγαπάς – χωρίς να χάνεις στιγμή το δικό σου.
Να είσαι δίπλα του, να τον στηρίζεις, να του θυμίζεις τα γιατί και τα πώς, να του θυμίζεις όλα όσα τον κάνουν αυτό που είναι.Να τον βοηθάς να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του, που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν. Να τον κάνεις να χαμογελά λίγο πιο εύκολα, λίγο πιο πολύ κάθε μέρα.
Να τι είναι για μένα η αγάπη, η θέληση να κάνεις την καρδιά να χαμογελάσει.
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top