Θαύμα είναι τα θέλω σου και όχι τα μπορώ σου!

Γράφει η Έφη Παναγοπούλου

Να είσαι ρεαλιστής. Δημιούργησε ένα θαύμα. Θαύμα ονομάζεις κάτι που ποθείς, που θες, που αναζητάς, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς ότι μπορείς να αποκτήσεις και το θεωρείς όνειρο απατηλό και πολύ μακριά από εσένα.

Θαύμα είναι τα θέλω σου και όχι τα μπορώ σου, γιατί ότι θες πολύ το μπορείς. Θαύμα είναι η ύπαρξή σου. Ναι, και μόνο που ζεις, που αναπνέεις, που χτυπάει η καρδιά σου κάθε δευτερόλεπτο είναι ένα μικρο θαύμα.

Θαύμα είναι να πατάς τις ανασφάλειες σου και να προσπαθείς να μην περιμένεις να έρθει το βουνό σε εσένα, αλλά να πας εσύ στο βουνό. Να πας γρήγορα στο βουνό με ταχύ βήμα και σε όλη την διαδρομή σου να τραγουδάς, να είσαι χαρούμενος, γιατί θα φτάσεις στο βουνό σου, εκεί που σε περιμένουν τα θέλω σου, τα όνειρά σου, το θαύμα σου. Θαύμα είναι τα όνειρά σου, γιατί ό,τι ονειρεύεσαι μπορείς να το κάνεις.

Τα πάντα γύρω σου είναι ένα θαύμα. Η αγάπη είναι θαύμα. Μπορείς να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Τι μεγαλείο. Το ότι μετά από ένα χωρισμό κατάφερες και αγάπησες πάλι, είναι μεγαλείο. Το ότι αγαπήθηκες μετά από ένα μεγάλο χωρισμό είναι μεγαλείο.

Το ότι συναντάς καλοσύνη στις μέρες μας δεν είναι θαύμα; Άνθρωποι που σε αγαπάνε, φίλοι, συγγενείς που σου συμπαραστέκονται κάθε στιγμή, που είναι δίπλα σου σε κάθε δυσκολία σου, σε κάθε εμπόδιο που σου βάζει η ζωή. Το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους με καλοσύνη δεν είναι θαύμα; Μεγαλείο ψυχής, ένα μικρό θαύμα.. Καθένας μας, λοιπόν, φτιάχνει το δικό του θαύμα. Αρκεί να το πιστέψει, να αγωνιστεί για αυτό, να το ονειρευτεί.

See Also

Μάθαμε να ρίχνουμε άγκυρες σε γρήγορα λιμάνια, γιατί φοβόμαστε να τολμήσουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω στο επόμενο λιμάνι, που είναι μεγαλύτερο. Μείναμε στα σίγουρα και δεν τολμήσαμε πιο απόμακρες διαδρομές. Χάσαμε έρωτες, γιατί φοβηθήκαμε την χιλιομετρική απόσταση ή την απόσταση ψυχών μας, αντί να κάνουμε τα χιλιόμετρα χιλιοστά. Χάσαμε φίλους από δίπλα μας, νομίζοντας ότι είναι τοξικοί, αλλά ουσιαστικά εμείς τους διώξαμε, από φόβο μην αποκαλυφθεί ότι εμείς είμαστε τοξικοί για αυτούς.

Φτιάξε ένα θαύμα. Γίνε εσύ το θαύμα για κάποιον άλλον. Αρκεί μια ωραία κουβέντα, μια αγκαλιά,  ένα χαμόγελο. Να είσαι ρεαλιστής. Δημιούργησε ένα θαύμα και η ζωή θα σε επιβραβεύσει.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top