Θέλει κότσια να αφεθείς στον έρωτα..

Γράφει η Λέλα Μάνου

Ο έρωτας δεν είναι απλό πράγμα. Θέλει δύναμη ψυχής.
Γιατί εξάλλου αν είναι να το κάνεις, πρέπει να το κάνεις σωστα. Είναι σίγουρα τρομαχτικό αν σκεφτεί κανείς πως δένεσαι με έναν άνθρωπο και πολύ συχνά δεν ξέρεις πως να ξε-δεθείς.
Πρέπει να είσαι διατεθειμένος λοιπόν, για πολλά. Πρέπει να μάθεις να συμβιβάζεσαι. Να πατάς τον εγωισμό σου. Εξάλλου όποιος έβαλε τον εγωισμό πάνω από τον έρωτα βγήκε χαμένος.
Θέλει κότσια να μάθεις να υπομένεις σε όλους τους τσακωμούς σας. Να μην το βάζεις στα πόδια στην πρώτη δυσκολία. Θέλει δύναμη να μπορείς να αγαπάς τον άνθρωπο σου, ακόμα και εκείνες τις μέρες που ο ίδιος δεν θέλει να αγαπηθεί.
Και ακόμα πιο δύσκολο είναι να αφήνεσαι στον έρωτα. Όλοι μας έχουμε τις άμυνες μας και τις πανοπλίες μας για κάθε ώρα εκτάκτου ανάγκης. Τι γίνεται όμως όταν πλέον πρέπει να αφήσεις τις άμυνες αυτές και να ανοιχτείς στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου; Για πολλούς δεν είναι εύκολο, έχοντας μάθει να αγαπάνε τα τοίχοι τους και να ζουν μέσα σε αυτά.
Η σκέψη του να βγεις από αυτή την ιστορία και να ψάχνεις το κομμάτια σου σε έρημους τόπους, σε βασανίζει. Φοβάσαι και τρέμεις στην σκέψη ότι ο άνθρωπος που αγαπάς, ίσως φύγει κάποια μέρα.
Μα αν πραγματικά θες να αγαπήσεις και αν πραγματικά θες να νιώσεις τον έρωτα να κυλάει στις φλέβες σου κόκκινος και γεμάτος πόθο, πρέπει να παλέψεις για αυτόν. Πρέπει να αφήσεις πίσω σου όποιες ανασφάλειες βαραίνουν την ψυχή σου και να αποφασίσεις να κάνεις ένα βήμα την φορά μαζί πάντα με τον άνθρωπο σου.
Και να είσαι σίγουρος ότι αν το κάνεις αυτό, θα βιώσεις και εσύ τον έρωτα.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top