Blog

Γράφει η Κατερίνα Κυπρίου

Σε σένα μιλάω, φιλαράκο! Ναι, σε σένα, που κάθεσαι στο διπλανό τραπέζι! Σε σένα, που πίνεις τον καφέ σου και χαλβαδιάζεις την κοπέλα απέναντι, που κάθεται μόνη της. Σε ακούω να την σχολιάζεις αρνητικά και θέλω να σηκωθώ και να σου ρίξω ενα χαστούκι, μπας και συνέλθεις! Ξέρω και τι σκέφτεσαι! Όχι, δεν στο παίζω έξυπνη,  αλλά έχω συναντήσει κι άλλα αντράκια σαν και σένα!

Την κοιτάς που κάθεται μόνη της και νομίζεις ότι βγήκε για να ψαρέψει γκόμενο. Αποκλείεται να βγήκε μόνη της, γιατί θέλει να σκεφτεί; Το αποκλείεις να μην βρήκε παρέα; Είναι απίθανο να γουστάρει μια γυναίκα να πιει μόνη τον καφέ της;
Σχολιάζεις με τον φίλο σου και το ντύσιμο της, ξέκωλο, λες, σου φαίνεται! Εμένα πάλι μου φαίνεται μια χαρά γυναίκα! Το μακιγιάζ της ειναι διακριτικό και το ντύσιμό της θηλυκό! Ναι, βλάκα, όχι προκλητικό, θηλυκό! Φοράει τη φούστα της και της πάει πολύ!Και τη φοράει για κείνη, όχι για σένα! Τη φοράει γιατί έτσι νιώθει όμορφη! Γιατί είναι γυναίκα και όλες οι γυναίκες θέλουν να νιώθουν όμορφες! Εσεις οι άντρες όχι;

Είμαι σίγουρη ότι τώρα που ο φίλος σου μιλάει για το ποδόσφαιρο, ούτε που τον ακούς, γιατί τα μάτια σου είναι στραμμένα πάνω της και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να την πηδήξεις! Γιατί αυτό νομίζεις ότι θέλει κι αυτή.
Το βλέμμα σου όσο περνάει η ώρα γίνεται χυδαίο. Με τη φαντασία σου την έχεις κιόλας γδύσει. Στ’ αλήθεια φαντάζεις τόσο γελοίος!
Καταλαβαίνεις ότι δεν σε κοιτάει και κάνεις ότι μπορείς για να της τραβήξεις την προσοχή. Ακουμπάς με δύναμη το ποτήρι, μιλάς δυνατά, γελάς δυνατά για να το παίξεις άνετος. Να ‘ξερες πόσο ψεύτικο ακούγεται το γέλιο σου και πόσο χαζός φαίνεσαι!

Άκου λοιπόν μια συμβουλή από μια γυναίκα…
Είσαι αρκετά όμορφος, αλλά αυτό που μετράει για την κοπέλα απέναντί σου είναι η ομορφιά της ψυχής κι εσύ δεν την έχεις. Είναι ο σεβασμός που εσύ δεν της δείχνεις. Είναι το πάθος κι όχι η ξεπέτα που εσύ θέλεις. Είναι η εξυπνάδα που εσύ δεν διαθέτεις. Είναι η ασφάλεια που θέλει να νιώσει στην αγκαλιά ενός αληθινού άντρα κι εσύ δεν έχεις καν αγκαλιά να της προσφέρεις. Είναι το βλέμμα μέσα στα μάτια κι εσύ κοιτάς μόνο το κορμί της!

Έχω και κάτι ακόμα να σου πω. Η κοπέλα απέναντι σου έχει απίστευτες σεξουαλικές ορμές, ίσως περισσότερες κι από σένα! Δεν το είχες σκεφτεί, έτσι; Δεν σου πέρασε καν απ’ το μυαλό; Νομίζεις ότι είναι προνόμιο δικό σου, επειδή είναι άντρας; Άκου λοιπον φιλαράκο, σου έχω νέα! Και η γυναίκα νιώθει ηδονή και μάλιστα μεγάλη. Και η γυναίκα φτιάχνεται με μια κίνηση, με ένα βλέμμα, με ένα χάδι, με μια αγκαλιά! Η διαφορα σας είναι ότι εκείνη διαλέγει με ποιον θα τη νιώσει! Δεν αρκείται σε φτηνό και ανούσιο σεξ, γιατί απλά δεν είναι αυτό που της λείπει. Έχει χορτάσει από αντράκια σαν κι εσένα και τώρα κουράστηκε! Ψάχνει τον έρωτα! Ναι, τον έρωτα! Αυτόν τον απόλυτο, τον κυρίαρχο, τον ολοκληρωτικό και μοναδικό έρωτα, που θα την κάνει να ξεχάσει όλους τους άντρες της ζωής της, που θα σβήσει τον άντρα που την πόνεσε και την έκανε να γονατίσει! Αυτόν τον έρωτα που θα κατακτήσει το κορμί της αλλά θα την κάνει να του δώσει απλόχερα και την ψυχή της! Γιατί εκείνη ξέρει τι ψάχνει και σίγουρα δεν είσαι εσύ αυτό.

Ξεκαβάλα λοιπόν απο το καλάμι σου. Κατέβα από τον θρόνο του άντρα που αυθαίρετα ανέβηκες. Πάψε να κρίνεις την γυναίκα σύμφωνα με την ανηθικότητα σου! Μάθε επιτέλους ότι στη ζωή υπάρχουν κι άλλες απολαύσεις εκτός απο την καύλα σου. Προσπάθησε να την σέβεσαι, γιατί ίσως κάποιος άλλος δεν σεβαστεί την κόρη σου αργότερα. Στρέψε το βλέμμα σου στα μάτια μιας γυναίκας και όχι στο μπούστο της, και ίσως τότε καταφέρεις να την κερδίσεις! Προς το παρόν όμως δεν έχεις καμία πιθανότητα. Δεν σου λέω ότι δεν υπάρχουν και σκάρτες γυναίκες, υπάρχουν, αλλά μάθε να τις ξεχωρίζεις!

Σου χαμογελάει! Κορδώνεσαι και φτιάχνεις το μαλλί σου. Ανασηκώνεσαι ελαφρά για να θαυμάσει τα γυμνασμένα μπράτσα σου! Είναι φανερό, νομίζεις ότι όλος ο κόσμος βρίσκεται στο παντελόνι σου! Χαζέ άντρα! Σε παίζει, αλλά το ΕΓΩ σου και η υπεροψία  σου δε σε αφήνει να το δεις!

Το κεφάλι της στρέφεται προς εμένα και τα βλέμματα μας συναντιούνται. Στα χείλη της σχηματίζεται ένα πικρό χαμόγελο. Κι εγώ της το ανταποδίδω. Γιατί τώρα πια ξέρω ότι τόση ώρα κάναμε ακριβώς τις ίδιες σκέψεις για σένα!

Η γυναίκα σηκώνεται και κατευθύνεται προς την έξοδο. Περνώντας δίπλα μου, μου αφήνει ένα μικρό χαρτάκι. “Γι αυτό είμαι μόνη”, διαβάζω.
Γυρίζω να την κοιτάξω, αλλά έχει ήδη απομακρυνθεί. Ξαναδιαβάζω το χαρτάκι και μονολογώ “Κι εγώ, κορίτσι μου, κι εγώ!”