Δεν θέλω να μου λες πως είσαι καλά, θέλω να είσαι!

Γράφει η Λιάνα Ζαφειράτου

Μ’ αρέσει να κοιτάω τους ανθρώπους στα μάτια και θέλω να κάνουν και εκείνοι το ίδιο. Δείχνει και είναι ευθύτητα. Να σε κοιτάει ο άλλος και να στο δείχνει ότι είναι καθαρός, ότι λέει την αλήθεια, ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Στα μάτια μας καθρεφτίζονται όλα. Εκεί μπορούν οι άνθρωποι να διαβάσουν όλα τα συναισθήματά μας, ότι βγαίνει από την ψυχή μας. Δικαίως λοιπόν λένε ότι είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας.
Ακόμα και οι μετρ του ψέματος και της μηχανορραφίας στη ζωή, το μόνο που καταφέρνουν είναι να έχουν ένα άδειο βλέμμα. Αλλά από την άλλη, αυτή είναι η ψυχή τους, ψυχρή και άδεια. Οι λιγότερο ειδικοί στη συγκάλυψη και στο ψέμα απλά δεν σε κοιτάνε στα μάτια, αν θέλουν να κρύψουν κάτι. Αρκεί όμως να τους κοιτάξεις κατάματα για να τα διαβάσεις όλα, φόβο, πανικό ψέμα. Όλα είναι εκεί στον καθρέφτη.

Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι με άδειο βλέμμα, με αφήνουν τόσο παγερά αδιάφορη, όσο ψυχρή είναι και η ψυχή και το βλέμμα τους. Λατρεύω τους ανθρώπους με μάτια που μιλάνε τόσο πολύ και τόσο έντονα, πριν καν βγουν οι λέξεις από το στόμα τους. Τα μάτια που έχουν μια σπιρτάδα μέσα τους, μια σπίθα, ίσως και μια υπόνοια σκανδαλιάς αθώας, σχεδόν παιδικής, είναι τα αγαπημένα μου. Έτσι που κλείνουν το μάτι στη ζωή πονηρά, ξέρεις ότι είναι ο τρόπος τους να κρύβουν τη δύναμη μέσα τους.

Ταξιδεύω με τα μάτια των ανθρώπων με το ονειροπόλο βλέμμα. Είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τον κόσμο όπως θα ήθελαν να είναι και ρωτάνε γιατί όχι; Είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν στη ζωή μου (άσχετα αν είναι για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα) ευτυχώς! Είναι υπέροχο να βλέπω αυτούς τους ανθρώπους με βλέμμα που λαμπυρίζει από ευτυχία και φαίνεται στα μάτια τους καθαρά.

See Also

Στεναχωριέμαι όταν ακούω αυτό το “είμαι καλά” τόσο ξερό και με ένα βλέμμα τόσο σκοτεινό, που μου δηλώνει ακριβώς το αντίθετο. Ναι, είμαι μυστήριο τρένο, μου το έχουν ξαναπεί αυτό, δεν με πειράζει καθόλου. Θέλω αυτοί οι άνθρωποι να είναι καλά, ασχέτως αν έχει αλλάξει ο ρόλος τους στη ζωή μου ή δεν τους βλέπω τόσο τακτικά πια.

Θέλω να βλέπω ότι είσαι καλά στα μάτια σου, γιατί δεν μου φτάνει να το λες μόνο με το στόμα, θέλω να το εννοείς.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top