Αποτυχία είναι μόλις αποφασίσεις να σταματήσεις να προσπαθείς ξανά!

Γράφει ο συγγραφέας Δημήτρης Νομικός

Μην κλαις για την αποτυχία σου! Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αποτυχία δεν υπάρχει! Απλά η προσπάθειά σου δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως δεν υπάρχει και επιτυχία, γιατί αυτό είναι μια προσπάθεια που είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γι αυτό υπάρχει και η λέξη ξαναπροσπαθώ! Ουσιαστικά αποτυχία είναι μόλις αποφασίσεις να σταματήσεις να προσπαθείς ξανά και ξανά. Και ο επιτυχημένος, σε αυτό στηρίζεται. Στην επανάληψη του ξανά και ξανά και ξανά.
Το θετικό σημείο που μας αφήνει μια προσπάθεια που δεν έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι ότι, μαθαίνουμε από αυτό πως κάτι μέσα σε όλη τη διαδικασία που κάναμε, θα πρέπει στο μέλλον να το κάνουμε αλλιώς, αν θέλουνε να προσβλέπουμε σε διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που έχουμε ήδη λάβει.
Η αλήθεια είναι ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να ανακόψει την πορεία ενός ανθρώπου είναι το πως χρησιμοποιεί το μυαλό του και το πώς μεταφράζει τις καταστάσεις της ζωής του. Αν κατορθώσει ποτέ του και αποστασιοποιηθεί από το χρωματισμό των αποτελεσμάτων, αν δημιουργεί χωρίς να δένεται συναισθηματικά με το αποτέλεσμα, τότε θα δούμε από αυτόν εκπληκτικά πράγματα.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top