Το πολύ ρίσκο στον έρωτα, φέρνει και την ήττα.

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Στη ζωή θα έρθουν στιγμές που θα ρισκάρεις. Όπου ρίσκο, βάλτε την μετακίνηση, από μια «βολική» (αλλά χωρίς ενδιαφέρον) κατάσταση, σε κάτι που ενδεχομένως είναι πιο δύσκολο αλλά σε συναρπάζει. Για παράδειγμα, είσαι σε μια εργασία που δεν σε «γεμίζει» και αποφασίζεις να τα αλλάξεις όλα, προκειμένου να ακολουθήσεις το επαγγελματικό σου όνειρο.

Είναι ένα μεγάλο ρίσκο, αν αναλογιστείς ,ότι φεύγεις από κάπου που έχεις χτίσει ένα όνομα και έχεις ένα επαγγελματικό προφίλ για να πας σε κάτι «άγνωστο» επαγγελματικά, αλλά που σε εξιτάρει. Μπορεί να πετύχεις, μπορεί όμως και να μην τα καταφέρεις.

Η ευθύνη βαραίνει μόνο εσένα.
Υπάρχει όμως και ένας τομέας, που το να ρισκάρεις είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο έως απαγορευμένο. Αυτός ο τομέας, είναι η αγάπη. Γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με ψυχές και συναισθήματα , δεν μπορεί «να παίζεται στα ζάρια». Αναφέρομαι, σε καθαρά αμφιθυμικές συμπεριφορές. Υπάρχουν, δηλαδή, άνθρωποι που σε μια σχέση προτιμούν να παίξουν με το συναίσθημα του άλλου, να δοκιμάσουν με άλλα λόγια τις αντοχές του.

Τι κάνουν; Τα περιμένουν όλα από το σύντροφο ή την σύντροφό τους, παίζοντας το ρόλο του θύματος. Με άλλα λόγια, «σε αφήνω συνειδητά , να παλέψεις και για τους δυο μας , γιατί εγώ έχω τα θέματα μου, τα προσωπικά». Με τον τρόπο αυτό «φλερτάρω», ασυνείδητα, να σε χάσω , γιατί φυσικά είσαι άνθρωπος, δεν έχεις απεριόριστες αντοχές και δεν σε ελκύει η ιδέα να παλεύεις με την αδιαφορία. Όταν σε χάσω, ναι μεν θα το μετανιώσω αλλά θα θεωρήσω ότι εσύ έφταιγες που δεν με κατάλαβες, και δεν έμεινες να πολεμάς, μόνος σου.

Η αγάπη όμως δεν είναι εκμετάλλευση, δεν είναι σκουπίδια. Τα δίνεις όλα για κάποιον, όταν έχει πρόβλημα, αρκεί να έχει διάθεση να σε βοηθήσει όσο μπορεί, για το καλό της σχέσης σας. Αν είναι, να είσαι με ένα άνθρωπο που ρισκάρει να σε χάσει με τη συμπεριφορά του, γιατί πιστεύει ότι είσαι υποχρεωμένος να αντέχεις τα πάντα, τότε απλά στείλε τον στον αγύριστο. Έτσι απλά. Σε βάθος χρόνου θα καταλάβεις πόσο τυχερός είσαι που το έκανες.

See Also

Φιλική συμβουλή. Μην αντιμετωπίζετε την αγάπη ως ρουλέτα. Δεν είναι τυχερό παιχνίδι, με δύο επιλογές νίκη ή ήττα. Το ρίσκο στην αγάπη φέρνει μόνο ήττα και είναι κρίμα, γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και είναι αργά για να μετανιώνετε μετά.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top