Σε κάτι ανύποπτες φράσεις, κρύβονται όλα τα “σ’αγαπώ” του κόσμου

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος 

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά σε όλους τους τομείς της ζωής και ο έρωτας (ή ακόμη περισσότερο η αγάπη) δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πώς μπορούμε να δείξουμε το νοιάξιμο-φροντίδα μας στο πρόσωπο που αγαπάμε, χωρίς να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες λέξεις κάθε φορά;

Σκεφτείτε λίγο μερικές από τις παρακάτω φράσεις: «πώς είσαι;», «πάρε με τηλέφωνο όταν φτάσεις», «θέλω να σε ακούσω», «έφαγες;» «πώς ήταν η μέρα σου;», «δεν σε νιώθω καλά», «τι σου συμβαίνει μάτια μου;», «είμαι εδώ ό,τι χρειαστείς», «μου έλειψες». Μπορεί να φαίνονται «απλές» αλλά δείχνουν πολλά περισσότερα από όσα λένε. Δείχνουν ενδιαφέρον δείχνουν φροντίδα, δείχνουν αγωνία να είναι ο άλλος/η καλά. Είναι λόγια που δεν λέγονται τυπικά, στον αέρα. Είναι εκφράσεις αγάπης.

Σε μια σχέση δεν μετρά το πόσες φορές θα πεις το περιβόητο «σε αγαπώ» αλλά το πόσες θα το δείξεις. Ωραία τα λόγια αλλά αν δεν συνοδεύονται από πράξεις, τα παίρνει ο άνεμος (έπεα πτερόεντα που λέγανε και οι αρχαίοι μας πρόγονοι).

Η φράση «σε φιλώ γλυκά» κρύβει επίσης πολλά νοήματα μέσα της. Κρύβει νοιάξιμο, φροντίδα, ενδιαφέρον, έρωτα, αγάπη. Όχι απλά «σε φιλώ» ή «φιλιά πολλά». «Σε φιλώ γλυκά», σημαίνει σου στέλνω την αγάπη μου να σου κάνει παρέα μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Σημαίνει ότι “λιώνω” κάθε λεπτό και κάθε στιγμή μακριά σου και προσπαθώ να σου δώσω κάτι από μένα, για να σε συνοδεύει όσο είμαστε μακριά. Δείχνει ότι θέλω να σε φροντίζω, ακόμη και τις ώρες που δεν σε έχω δίπλα μου.

See Also

Τέλος μια φράση που κρύβει αγάπη είναι το «να προσέχεις». Αυτό δεν το λέμε φυσικά γιατί φοβόμαστε ότι ο άλλος/η δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Το λέμε γιατί πραγματικά θέλουμε να είναι καλά ο άνθρωπος που αγαπάμε επειδή με αυτόν τον τρόπο είμαστε και εμείς καλά.

Η αγάπη δεν κρύβεται (όπως ο έρωτας και ο βήχας). Είναι ωραίο λοιπόν αυτό που έχουμε μέσα μας, να το αφήσουμε να βγει προς τα έξω. Και είναι ωραίο όχι μόνο για μας αλλά και για τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top