Μια ευτυχία δανεική, δεν είναι ευτυχία

Γράφει η Νατάσσα Σπύρου

Κάνε μια στάση, σταμάτα, πάρε βαθιές αναπνοές. Σκέψου πριν πας ένα βήμα πιο πέρα. Τι κυνηγάς άραγε; Τι ψάχνεις και με μέχρι που είσαι διατεθειμένη να φτάσεις; Δεν σε άκουσα, μίλα καθαρά. Την ευτυχία που κυνηγάς δεν θα την φτάσεις ποτέ.

Όταν κάτι το ψάχνεις απεγνωσμένα και εξαρτάς κάθε πτυχή της ζωής σου από αυτό μη μπορώντας να σταθείς σαν αυτούσια παρουσία, λυπάμαι μα δεν θα το βρεις ποτέ. Σταμάτα να τρέχεις πίσω από ανθρώπους όσο και να τους κυνηγάς δεν θα τους φτάσεις. Άλλα ακόμα και να τους προλάβεις πίστεψε με, δεν θα κρατήσει και πολύ.

Μάθε να ζεις με αυτά που σου προσφέρει η ζωή, ξόδεψε χρόνο να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, για σένα φίλη μου πρωτίστως. Την ευτυχία την φτιάχνουμε μόνοι μας, την βρίσκουμε μέσα μας και την κρατάμε με τις επιλογές μας που στην ουσία αυτές μας καθορίζουν. Μπαίνεις στον κόπο και ασχολείσαι με τους άλλους, τι κάνουν, πως κινούνται, πως ζουν. Κ εγώ θα σε ρωτήσω, αξίζει τον κόπο; Έχεις ένα πολύτιμο δώρο στα χέρια σου που λέγεται ζωή. Κάνε την επιτέλους ενδιαφέρουσα, δώσε νόημα στην καθημερινότητα σου κάνοντας αυτά που αγαπάς. Βάλε τα θέλω σου για μια φορά μπροστά και προχώρησε.

Σταμάτα να ψάχνεις την ευτυχία κυνηγώντας ανθρώπους. Δεν πιάνονται οι άνθρωποι κορίτσι μου αν δεν το θελήσουν οι ίδιοι. Δεν είναι «κτήματα» οι ψυχές να τις ορίζουμε. Δεν μπορείς ούτε να τις φυλακίσεις, δεν σου ανήκουν. Μόνο η δική μας ψυχή μας ανήκει ολοκληρωτικά. Μην την μαυρίζεις λοιπόν με τις εμμονές σου και μην ψάχνεις να κρεμάσεις την ευτυχία σου στις πλάτες άλλων. Δεκανίκι μην γίνεις αλλά και μην το αναζητάς. Σταμάτα να παριστάνεις το θύμα, δεν κουράστηκες πια;

Κανείς δεν θέλει δίπλα του κάποιον να του ορίζει τη μοίρα με χίλια δυο τεχνάσματα. Βγες λοιπόν από την φυλακή του μυαλού σου και βρες την ευτυχία που αναζητάς στην αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που την γυρεύεις. Έχεις το θάρρος και το θράσος αν θες, να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να δεις καθαρά ποια είσαι; Μπορεί και να τρομάξεις. Αν τον κοιτάς και δεν σε αναγνωρίζεις τότε κάτι κάνεις λάθος. Εσύ και μόνο εσύ. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για μας παρά μόνο εμείς οι ίδιοι. Ανέλαβε τις ευθύνες σου, μάζεψε την αξιοπρέπεια σου από το πάτωμα και βρες επιτέλους μια ζωή για την οποία θα μπορείς να είσαι περήφανη.

See Also

Και τότε θα δεις. Η ευτυχία που τόσο κόπιασες να της δώσεις το όνομα εκείνου, θα γράφει πλέον άλλο όνομα. Το δικό σου! Και θυμήσου, μόνο τότε η ευτυχία θα έρθει για να μείνει στην ζωή σου. Μην σέρνεσαι περιμένοντας ψίχουλα, γιατί πάντα αυτά θα παίρνεις. Τίποτα παραπάνω. Δες τα σημάδια, διάβασε τα καλά, και θα καταλάβεις. Μην κυνηγάς ανθρώπους φίλη μου, δεν θα τους πιάσεις ποτέ. Μη στήνεις παγίδες, θα πέσεις εσύ η ίδια μέσα. Και σκέψου, στην τελική, αυτό έχεις μόνο να επιδείξεις; Αυτό θα είναι το κατόρθωμά σου; Μια ευτυχία δανεική, δεν είναι ευτυχία.

 

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top