Κοίταζε με την καλοσύνη σου, και θα μάθεις να πετάς (Γλάρος Ιωνάθαν)

​Μπορούμε να βγούμε από την άγνοια, να δούμε τους εαυτούς μας σαν πλάσματα κοντά στο τέλειο, με πνεύμα και ικανότητες.
Μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι.
Επιλέγουμε τον επόμενο κόσμο μας, με βάση τα όσα μαθαίνουμε σε αυτόν εδώ.
Αν δεν μάθουμε τίποτα, ο επόμενος κόσμος, θα είναι ίδιος με αυτόν και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους περιορισμούς και τα ίδια δυσβάσταχτα βάρη. 

– Δεν υπάρχει πουθενά αυτό που ονομάζουμε παράδεισο;
– Όχι, πουθενα δεν υπάρχει. Ο παράδεισος, δεν είναι τόπος, ούτε χρόνος. Είναι η τελειότητα.
Για να πετάξεις τόσο γρήγορα όσο η σκέψη, οπουδήποτε δηλαδή, πρέπει να αρχίσεις με την γνώση ότι έχεις ήδη φτάσει εκεί. 
Όλα γίνονται όταν ξέρεις τι κάνεις.
Κάποια μέρα θα το αντιληφθούν και κάποια άλλη, θα μπορέσουν να δουν αυτά που βλέπεις τώρα εσύ.
Συγχώρεσέ τους, και βοήθησέ τους να καταλάβουν.

Η ελευθερία, είναι η ίδια η φύση της ύπαρξης και οτιδήποτε εμποδίζει αυτήν την ελευθερία, πρέπει να παραμερίζεται, ανεξάρτητα από το αν είναι τελετουργία, προκατάληψη ή οποιουδήποτε άλλου είδους περιορισμός, γιατί ο μόνος αληθινός νόμος, είναι εκείνος που οδηγεί στην ελευθερία. Δεν υπάρχει άλλος.

Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνεις όταν δεν σε καταλαβαίνουν οι άλλοι. Σε ονομάζουν θεό ή διάβολο. 

See Also

Το σώμα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ίδια τη σκέψη.

Μην πιστεύεις αυτά που σου λένε τα μάτια σου ότι και αν σου δείξουν, θα είναι περιορισμός. Κοίταζε με την καλοσύνη σου, βρες αυτά που ήδη γνωρίζεις και θα μάθεις να πετάς, χωρίς όρια και περιορισμούς.
Κάποια στιγμή, όλοι μας, δεν φτάνουμε σε ένα σημείο όπου τίποτα άλλο δεν μπορεί να μας βοηθήσει, εκτός από την πίστη μας στις ιδέες που αγαπάμε περισσότερο.
Εκείνο που έχει σημασία, δεν είναι η μορφή που παίρνουμε αλλά με πόση ομορφιά και αγάπη θα αποφασίσουμε να την στολίσουμε.
Γιατί, Ιωνάθαν, δεν μπορείς να είσαι και εσύ σαν όλα τ’άλλα γλαροπούλια;
Η μόνη υποχρέωσή σου είναι να είσαι ο εαυτός σου..
Οι φίλοι σου θα σε αναγνωρίσουν από το πρώτο λεπτό γνωριμίας καλύτερα απ’ότι οι γνωστοί και “συγγενείς” σου σε χίλια χρόνια.
Μπορούμε να βγούμε από την άγνοια, μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας σαν πλάσμα της τελειότητας, της ευφυίας και της ικανότητας. Μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι! Μπορούμε να μάθουμε να πετάμε!
Βαθιά μέσα στον καθένα μας βρίσκεται η δύναμη που συναινεί στην υγεία η την αρρώστια, τον πλούτο ή τη φτώχεια, τη λευτεριά ή την σκλαβιά. Εμείς οι ίδιοι τα κυβερνάμε όλα αυτά και κανένας άλλος.
Συζήτα για τα περιορισμένα όρια των δυνατοτήτων σου και σίγουρα θα τα διατηρήσεις.
Είσαι πάντα ελεύθερος ν’αλλάξεις γνώμη και να διαλέξεις άλλο μέλλον κι άλλο παρελθόν!..
Η μεγάλη θλίψη του δεν οφειλόταν στην απομόνωσή του, αλλά στο γεγονός ότι οι άλλοι γλάροι αρνήθηκαν να πιστέψουν στο μεγαλείο της πτήσης που τους περίμενε. Αρνήθηκαν ν’ανοίξουν τα μάτια τους και να δούν.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν ανακάλυψε ότι η ανία, ο φόβος και ο θυμός, αποτελούν τις αιτίες που η ζωή των γλάρων είναι τόσο σύντομη και πως, όταν έβγαλε αυτά τα συναισθήματα οριστικά από το νου του, έζησε μια πραγματικά μακρόχρονη κι ευτυχισμένη ζωή.
Παρά το μοναχικό του παρελθόν, ο Γλάρος Ιωνάθαν είχε γεννηθεί Εκπαιδευτής κι ο δικός του τρόπος έκφρασης της αγάπης του εκδηλωνόταν με το να δίνει κάτι από την αλήθεια που είχε βιώσει σ’ένα γλάρο ο οποίος το μόνο που ζητά είναι να του δοθεί μια ευκαιρία για να αντιληφθεί κι εκείνος την αλήθεια.
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top