Κι αν νομίζεις πως τίποτα δεν σου πάει καλά, ρίξε μια ματιά δίπλα σου..

Γράφει η Μαρία Κυπραίου 

Αν νομίζεις πως δεν πηγαίνει τίποτα καλά στη ζωή σου, τραβά κάτσε δίπλα σε μια μάνα που μόλις έχασε το παιδί της, να την ακούσεις πως σπαράζει.
Αν νομίζεις πως όλα σου φταίνε γιατί δεν έχεις το τελευταίο μοντέλο του iPhone κάνε μια βόλτα έξω από την Εντατική ενός νοσοκομείου να δεις την θλίψη και την απόγνωση.

Αν νομίζεις πως το ήδη ακριβό σου αυτοκίνητο έχει ξεπεραστεί και πρέπει να πάρεις ένα μοντέλο ακριβότερο, κάνε μια βόλτα σε ένα νεκροταφείο να δεις εκείνους που χάθηκαν στην άσφαλτο.

Αν πιστεύεις ειλικρινά ότι ο ήδη παχουλός μισθός σου δεν μπορεί να καλύψει τα λούσα σου πήγαινε μια βόλτα στο κέντρο, να δεις ανθρώπους να μην έχουν ούτε να φάνε.

Αν νιώθεις ότι ο Θεός σε έχει αδικήσει τόσο πολύ και δεν είναι κοντά σου, πήγαινε στο ογκολογικό νοσοκομείο, να δεις τα νιάτα να κείτονται στα κρεβάτια και τους γονείς απέξω να προσπαθούν να κρατηθούν ο ένας από τον άλλο για να πάρουν δύναμη.

Αν νιώθεις πως δεν έχεις τίποτα, ενώ έχεις τα πάντα κοίτα εκείνους που προσπαθούν για τα προς το ζην.

Και άσε κάτω πια το γαμημένο το instagram που νομίζεις ότι όλοι κάνουν μπάνιο στα λούσα και στη χλίδα. Που σε απορροφάει το να βλέπεις τις ζωές των άλλων θέλοντας περισσότερα από εσένα. Και που είναι όλα όσα έχουν αξία; την πραγματική αξία λέω, την ουσιαστική. Εκείνη που δεν έχει φίλτρα και κορδέλες. Εκείνη που υπάρχει γύρω σου, δίπλα σου.

Άνοιξε τα μάτια σου, ξεστραβώσου λιγάκι και δες τι γίνεται τριγύρω σου. Υπάρχει και πόνος βλέπεις. Υπάρχει η αληθινή ζωή που δυστυχώς για σένα είναι τόσο διαφορετική από την εικονική. Τόσο άλλη από αυτή που θες να ζήσεις.

See Also
loveletters, lovenmore, σχεσεις

Αντί λοιπόν να προσπαθείς να κάνεις όνειρα για ένα εικονικό μέλλον, προσπάθησε να γίνεις άνθρωπος που κοιτάει τη ζωή, θέλει όσα χρειάζεται και δεν ζηλεύει ψευτιές και “σοσιαλιές”. Γίνε εκείνος που ζηλεύει τον μεροκαματιάρη όταν θα γυρίσει μεσόκοπος στην ζέστη οικογενειακή του θαλπωρή. Δες εκείνον που κάθε Χριστούγεννα πάει δώρα στα νοσοκομεία.

Μοιάσε στους ανθρώπους που δεν ζητάνε τίποτα, γιατί τα έχουν όλα. Το να ποστάρουμε μονίμως τη μούρη μας στα μίντια και να μοστράρουμε πλούτη και χρυσαφικά, μόνο παράσιτα μπορεί να μας κάνει σε μια κοινωνία που ήδη φλέγεται.

Μάθετε λοιπόν στα παιδιά σας, πως η πραγματική ουσία βρίσκεται στα απλά, καθημερινά και όμορφα πράγματα. Πως ότι βλέπουν πίσω από μια οθόνη είναι ψέμα και πως δεν έχει καμία σημασία η ευτυχισμένη ζωή που δείχνω πίσω από την οθόνη του κινητού μου, αλλά η πραγματική εικόνα, του αληθινού ανθρώπου που υπάρχει από πίσω.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top