Καρμικοί έρωτες είναι μόνο οι αμοιβαίοι..

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Ποιο σύμπαν και ποιου είδους τυχαία συνάντηση είναι η απάντηση, που ακούει στον έρωτα; Μιλάνε για καρμικότητα και ρόδες που γυρίζουν στη ζωή και όταν σε πετύχουν σου προσφέρουν τον ένα και μοναδικό έρωτα, που πάντα ονειρευόσουν. Λένε να έχουμε υπομονή και να μάθουμε να ελπίζουμε στον έρωτα, ξεχνώντας να μας υπενθυμίσουν πως πρώτα απ’ όλα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αγαπώ τον εαυτό μου, σημαίνει πως εμπιστεύομαι και τιμάω τα συναισθήματά μου! Δεν τα λογοκρίνω. Όσο και αν το μυαλό μου, μου λέει ότι θα έπρεπε να νιώθω κάτι διαφορετικό. Αν αγαπάω τον εαυτό μου θα πω: “Τώρα εγώ έτσι νιώθω”, για κάποιο λόγο συμβαίνει αυτό και θα το εκφράσω για να με μάθω. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος συναίσθημα. Υπάρχει μόνο συναίσθημα και ό,τι και αν νιώθω είναι η αλήθεια μου!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που ίσως θα σπεύσουν να πουν, πως όλα τα παραπάνω ακούγονται όμορφα, όμως η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ! Και πως ωραίο το συναίσθημα, ωραίες οι αγάπες και οι ρομαντισμοί, όμως ο έρωτας θέλει τετράγωνη λογική και την αλήθεια όπως ακριβώς είναι. Ένας ακόμη οπαδός αυτής της αντίληψης είμαι εγώ. Ίσως και εσύ και ο διπλανός σου να πιστεύετε σε αυτό και μάλιστα αποκλειστικά σε αυτό. Ένας ακόμη οπαδός αυτής της αντίληψης, όμως, δεν είμαι εγώ. Γιατί ο έρωτας και η αγάπη είναι φτιαγμένοι για να ζουν από το συναίσθημα και να υπάρχουν χάρη στην λογική!

Το συναίσθημα σε θρέφει! Την ψυχή σου, τον νου σου, τα πάντα! Είναι αυτό που ελέγχει τον ψυχισμό σου και βυθίζει τον εαυτό σου στην χαρά και στην λύπη, μέχρι να σε επαναφέρει και πάλι σε ισορροπία. Σε αυτό ευθύνεται η λογική! Η μοναδικά καλά διαμορφωμένη λογική, που τα ζυγίζει όλα, τα κόβει, τα ράβει και αν θες με κάποιον μαγικό τρόπο καταφέρνει τις περισσότερες φορές να φέρνει τις καταστάσεις στα μέτρα σου! Και αφού συναίσθημα χωρίς λογική θα ήταν αδύνατο να υπάρχει, όπως και το αντίθετο, κάπου εδώ θα διαπιστώσεις πως και στον έρωτα χρειάζεται ο συνδυασμός και των δύο! Τα παραμύθια με πρίγκιπες και πριγκίπισσες δεν έχουν θέση εδώ. Τα στερεότυπα του πάντα και του ποτέ εξίσου!

Έρωτας: Kαρμικός ή όχι έχει να κάνει με τα πιστεύω σου. Σωστός ή λάθος; To γνωρίζεις μόνο εσύ. Χαμένος ή κερδισμένος; Αν οι ενδείξεις του ήταν μονίμως εγωκεντρικές και επιπόλαιες, τότε μιλάμε για λάθος μεταχείριση και αν ο έρωτας ή όπως αλλιώς θέλεις να τον ονομάσεις, σας έληξε νωρίς, πριν καλά καλά προλάβετε να τον λήξετε εσείς, τότε επρόκειτο για ενθουσιασμό και το αμοιβαίο δεν έχει θέση εδώ, μιας και αφού δεν επέμεινε και δεν υπέμεινε, τότε μάλλον έκρυβε δράκο!

Μην τα μπερδεύεις. Φυσικά δεν χρειάζεται και να απελπίζεσαι, ούτε να κατηγορείς εσένα ή το πρόσωπο που έζησες έναν παρά λίγο έρωτα ή τουλάχιστον νόμιζες πως έζησες. Αν εκφράστηκες, αλλά το άτομο που ερωτεύτηκες δεν ήθελε τα ίδια με εσένα, ή δεν ήξερε, ή δεν μπόρεσε, ή δεν έπρεπε, ή όχι τώρα, ή ίσως στο μέλλον, ή οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που εσύ φαντάστηκες, ήρθε η ώρα να το λήξεις και να βρεις τις απαντήσεις μέσα σου. Ο έρωτας όπως τον αισθάνεσαι, θέλει δύο μαζί, δεν μπορείς να τον ζήσεις μόνος σου. Όπως και να έχει, νιώσε ευγνώμων για ότι έμαθες, χαμογέλα και φτιάξε καινούριες ιστορίες. Σίγουρα δεν είναι “πάντα” εύκολο, όμως του έρωτα δεν του άξιζε “ποτέ” να είναι εύκολος!

Και φθάνει η ώρα του αμοιβαίου! Και όπως στις συνταγές ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι και εδώ δεν έχει παρά να συμβεί το ίδιο. Ο νους και το σώμα είναι τα βασικά υλικά, τα οποία προετοιμάζονται για κάτι πολύ δυνατό. Η ένταση και η λαχτάρα αυτή την φορά είναι τόσο μεγάλη, που επιλέγεις να μην βιαστείς. Να μην πέσεις με τα μούτρα, όσο και αν θες όσο ποτέ άλλοτε να το ζήσεις. Θα περιμένω, λες, να δω, θα εμπιστευτώ το ένστικτό μου!

See Also

Και κάπου εδώ συναντάς την απάντηση! Μπίνγκο! Η συνταγή πήγε σωστά και ήταν η πρώτη φορά που δεν χρειάστηκαν οδηγίες χρήσης. Ανακατεύοντας πολύ συναίσθημα και αρκετή ειλικρίνεια, έφτασες στο αμοιβαίο. Και είναι ώρα λες να το ζήσεις! Οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια κυλάνε γρήγορα, τόσο που δεν θυμάσαι και πολλά πριν από αυτό και ενώ οι δοκιμασίες μοιάζουν αμέτρητες, καμία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Κανείς και τίποτα! Μόνο εσείς!

Μαζί. Χώρια. Ξανά μαζί και ξανά χώρια. Ποτέ μαζί και πάντα χώρια. Πάντα μαζί. Κάθε τελευταίο χώρια δηλώνει πάντα το μαζί! Και να που βρίσκεστε ακόμα στο μαζί. Το γιορτάζετε, ωριμάζετε παρέα με αυτό, το δουλεύετε για όσο μπορεί. Για όσο αντέχει να μπορεί να σας χωρίζει μόνο για λίγο. Για εκείνες τις στιγμές που ο εαυτός σας μοιάζει ανυπόφορος και η μοναξιά είναι η μόνη λυτρωτική λύση για επανασύνδεση. Δεν έχει σημασία εάν οι αποφάσεις είναι δύσκολες, σημασία έχει ότι παίρνονται από κοινού. Δεν έχει σημασία ποιός πονάει περισσότερο, ποιός υπομένει λιγότερο και ποιός θυμώνει και για τους δυό. Αυτό που έχει σημασία είναι το αμοιβαίο! Η αμοιβαία θέληση να προχωράτε μαζί στον ίδιο δρόμο, χωρίς βιασύνη και χωρίς ανταγωνισμούς. Με μόνο κίνητρο; Tην αγάπη σας. Το εισιτήριο σας για την ευτυχία; To να μοιράζεστε το αμοιβαίο σας! Και η μεγαλύτερη σας απόδειξη; Αυτό που αισθάνεστε!

Αν δεν έκανες εκείνη τη φορά το γενναίο βήμα; Aν δεν κάνεις τώρα το δικό σου θαρραλέο βήμα; Πράξε υπεύθυνα και άσε την καρδιά σου να πορευτεί αυθόρμητα, όπως τότε που ήσουν παιδί! Και αν το αμοιβαίο δεν φάνηκε ακόμα στη ζωή σου ενώ περίμενες πολύ, φρόντισε να του ανοίξεις αυτή τη φορά την πόρτα πριν προλάβει να χτυπήσει! Προτού ανοίξεις όμως, ρώτα ποιος είναι και τι φέρνει μαζί του! Και να θυμάσαι πως ο αληθινός έρωτας είναι δώρο από εκείνα που έρχονται χωρίς κορδέλα, χωρίς κάρτα αλλαγής και χωρίς πολλά ευχετήρια λόγια, μιας και σε αυτόν δύο καρδιές αρκούν! Προς το παρόν μα και για πάντα άκου τι έχει να σου πει η δική σου καρδιά!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top