Ζήσε την ευτυχία σου χωρίς να την διαφημίζεις. Δεν χαίρονται όλοι με τη χαρά σου..

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη.

Όταν πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όταν τα μάτια μας λάμπουν από ευτυχία και το συναίσθημα της χαράς δεν κρύβεται από το πρόσωπό μας, θέλουμε αμέσως να το φωνάξουμε και να το μοιραστούμε με τα πρόσωπα, που πρώτα έρχονται στο μυαλό μας. Είναι οι άνθρωποί μας, οι φίλοι μας, που ξέρουμε πως θα χαρούν με τη χαρά μας. Άραγε θα χαρούν στ’αλήθεια όλοι ή κάποιοι θα προσποιηθούν φορώντας τη μάσκα με το πλατύ χαμόγελο μέχρι τ’αυτιά; Δεν είναι βέβαια δύσκολο να τους ξεχωρίσεις, γιατί το να υποδυθείς τον πραγματικά χαρούμενο είναι πιο δύσκολο από το να το παίξεις θλιμμένος! Το θέμα είναι αν θέλεις να διακρίνεις τους αληθινά χαρούμενους ή αν αποφεύγεις να το κάνεις γιατί η διαπίστωση των θεατρίνων γύρω σου πονάει!

Είναι γνωστό πως οι αληθινοί φίλοι είναι λίγοι. Ελάχιστοι. Ο τίτλος του πραγματικού φίλου είναι “βαρύς” και δεν πρέπει να συγχέεται με τον “γνωστό”. Οι πραγματικοί φίλοι δε στέκονται μόνο στη θλίψη σου. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και στη χαρά σου. Να τη νιώθουν δική τους και να γλεντούν από καρδιάς μαζί σου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι δυσεύρετο. Οι άνθρωποι μπορεί να σου δείχνουν πως χαίρονται με την ευτυχία σου, μα μέσα τους ζηλεύουν και φθονούν, γιατί απλά η χαρά σου ξεπερνάει τη δική τους. Φταίει που δε θέλουν να είσαι περισσότερο ευτυχής απ’αυτούς.

See Also

Βέβαια, δε λέω να κρατάς μέσα σου και να καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, όμως σκέψου πριν μιλήσεις για τη χαρά σου. Δεν είναι όλοι πρόθυμοι ν’ακούσουν και καλοπροαίρετοι για να χαρούν. Επίλεξε αυτούς τους λίγους και καλούς και πολλαπλασίασε ακόμα περισσότερο το όμορφο συναίσθημα που σε κυριεύει. Μη διαφημίζεις την ευτυχία σου παντού. Μην τη μοιράζεσαι με ανθρώπους που είναι ικανοί να σου χαλάσουν τη διάθεση και να μολύνουν τα θετικά σου συναισθήματα μετατρέποντάς τα σε αρνητικά! Κι αν θες να μάθεις ποιοι σε αγαπούν, “μέτρησε” στο πρόσωπό τους, πόσο πολύ θα χαρούν όσοι σε ακολουθούν!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top