Εκείνοι οι άνθρωποι που μας ξέρουν καλύτερα από τον εαυτό μας

Υπάρχουν  άραγε άνθρωποι που να μας γνωρίζουν καλύτερα και από τον ίδιο μας τον εαυτό;

Ναι, υπάρχουν.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας και που ξέρουν κάθε ενδόμυχή μας σκέψη προτού προλάβει καν αυτή να βγει στην επιφάνεια.

Μπορεί να είναι οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, κάποιος συγγενής ή το πιο σύνηθες ένας αγαπημένος φίλος.

Συνήθως με αυτούς τους ανθρώπους μας συνδέει κάτι βαθύτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους,  κάτι το οποίο  δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς τι είναι.  Κάτι που δεν περιγράφεται με λέξεις.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε πραγματικά να είμαστε ο εαυτός μας. Ο  αληθινός μας εαυτός. Γιατί μας αγαπούν και μας αποδέχονται, έτσι, όπως ακριβώς είμαστε.

Για αυτούς τους ανθρώπους είμαστε ένα βιβλίο ανοιχτό. Όσο και αν προσπαθούμε να τους κρυφτούμε είναι αληθοφανές πως τελικά δεν τα καταφέρνουμε. Γιατί είναι λες και διαβάζουν τη σκέψη μας. Είναι λες και προβλέπουν την επόμενη κίνησή μας. Λες και βρίσκονται μέσα στο μυαλό μας. Σε τέτοιο  σημείο μάλιστα που μερικές φορές να τρομάζουμε κι εμείς οι ίδιοι με το πόσο καλά μας γνωρίζουν.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που και μόνο από τον τόνο της φωνής μας  καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που μόλις μας αντικρίσουν ξέρουν τι θα τους πούμε πριν ακόμη τους το ανακοινώσουμε.

Εκείνοι οι άνθρωποι που ξέρουν ακριβώς πως νιώθουμε τη στιγμή εκείνη που εμείς ακόμη το αγνοούμε, ή κάνουμε πως το αγνοούμε γιατί πολλές φορές  κρυβόμαστε κι από τον ίδιο μας τον εαυτό. Μην ανησυχείτε όμως γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν τον τρόπο να μας κάνουν αργά ή γρήγορα να αποκαλυπτόμαστε.

Γιατί  νιώθουν τον πόνο, τη χαρά, το φόβο, την αγωνία μας και ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση  για να μπορέσουμε εμείς  να εκφράσουμε επιτέλους  τα συναισθήματά μας .

Αυτοί οι άνθρωποι, συνήθως, βγαίνουνε σωστοί σε αυτά που μας λένε.

Γνωρίζουν τις αλήθειες που κρύβουμε μέσα μας κι ας τις κρύβουμε πολύ καλά από όλους κι ακόμη περισσότερο από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αυτοί είναι οι μόνοι, όμως,  που δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε.

Κι αν κάποιες φορές τους αποφεύγουμε είναι γιατί φοβόμαστε την αλήθεια. Την αλήθεια  εκείνη που θα βγει από το στόμα τους και θα μας φανερώσει τον λόγο για τον οποίο  κρυβόμαστε.

Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για να μας βοηθήσουν να ξυπνήσουμε τη στιγμή που πρέπει.

See Also

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που  προσπαθούν να μας αποτρέψουν από γεγονότα και καταστάσεις  στα οποία γνωρίζουν με βάση τον χαρακτήρα μας  ότι σκοπεύουμε να εμπλακούμε.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που σου λένε να αποφύγεις κάτι το οποίο τελικά γνωρίζεις πως έχεις κάνει ήδη και φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι αν σου έχουν βάλει κρυφή κάμερα και σε παρακολουθούν.

Ίσως να είναι το άλλο μας μισό, ίσως να είναι η αδελφή ψυχή μας, όπως και να έχει είναι σημαντικό να τους έχουμε στη ζωή μας.  Γιατί ξέρουν ακριβώς τι θέλουμε. Ξέρουν ακριβώς  τι  σκεφτόμαστε. Ξέρουν πώς να μας συμβουλεύσουν. Ξέρουν πώς να μας βοηθήσουν.

Αν όντως υπάρχουν αυτοί οι άνθρωπου δίπλα σας να ξέρετε πως είστε πολύ τυχεροί.

Κι αν κάποιες φορές μας εκνευρίζουν, σε σημείο μάλιστα που να μην θέλουμε να τους βλέπουμε μπροστά μας εκείνοι ξέρουν πως  αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουμε πως είχαν δίκιο και θα τρέξουμε και πάλι κοντά τους.

Γιατί χωρίς αυτούς τελικά δεν μπορούμε. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Είναι μία μαγική σχέση, μία σχέση αλληλοκατανόησης και ίσως εξάρτησης.

Ξέρουν ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό για εμάς και προσπαθούν να μας κάνουν να το καταλάβουμε μόλις  χρειαστεί.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, τελικά,  βλέπουν πέρα από εμάς για μας.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top