Εκείνοι οι άνθρωποι που γίνονται το χαμόγελο και η ηρεμία μας..

Γράφει η Ιωάννα Βασιλειάδου

Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι. Άνθρωποι ήρεμοι, άνθρωποι ανήσυχοι, άνθρωποι καλοπροαίρετοι, άνθρωποι κακοπροαίρετοι…
Αναλόγως με το ποιον έχουμε δίπλα μας διαμορφώνονται τα συναισθήματα και ο ψυχικός μας κόσμος.

Υπάρχουν άνθρωποι που μας αυξάνουν τις ανασφάλειες και άνθρωποι που μας καθησυχάζουν ψυχολογικά και μας αυξάνουν την αυτοπεποίθηση.
Το μυστικό είναι τα καλά λόγια, οι καλές εκφράσεις, ο ήπιος τόνος στην φωνή, στο βλέμμα και στα λόγια.

Ένα γλυκό βλέμμα κατευθείαν στα μάτια ηρεμεί και μας γεμίζει εμπιστοσύνη γιατί καταλαβαίνουμε ότι έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο καθαρό κι έντιμο. Το χαμόγελο επιπλέον δίνει χαρά σ΄όσους το δέχονται και ασυνείδητα το ανταποδίδουν.

Επίσης είναι και ο τρόπος και οι πράξεις των συνανθρώπων μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε είτε ασφαλείς είτε όχι.

Όταν έχουμε απέναντί μας ανθρώπους που είναι συνεπείς στα λόγια τους και τα κάνουν έργα τότε νιώθουμε περισσότερη εμπιστοσύνη. Αντιθέτως όταν περιβαλλόμαστε από ανθρώπους ασυνεπείς η ανασφάλεια μας αυξάνεται κατακόρυφα.

Είναι πολύ άσχημο κάποιος να υπόσχεται και να μην πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του. Κοροϊδεύει όχι μόνο τους άλλους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό! Γιατί μια-δυο ψεύδεται κι έπειτα γίνεται αντιληπτή από όλους η αστάθεια και η ασυνέπεια του χαρακτήρα του. Αλλά και μόνο που γνωρίζει ο ίδιος το ψεύδος, φθάνει.

Σημαντικό ρόλο επίσης, εκτός των πράξεων και των λόγων, παίζει και το άγγιγμα και κυρίως η αγκαλιά ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Αυτή η ασυναίσθητη κίνηση που γίνεται αυθόρμητα και εμπεριέχει εκτίμηση κι αγάπη, μας αποφορτίζει συναισθηματικά.

Αποβάλλουμε ό,τι τοξικό συσσωρεύεται έσωθεν μας. Παίρνουμε και δίνουμε θετική ενέργεια. Η αύρα και των δύο αλλάζει εντυπωσιακά και γεμίζουμε αισιοδοξία και ευδαιμονία!

Η μαγική επιρροή όσων μας ηρεμούν και μας διώχνουν τις ανασφάλειες είναι καταλυτική για την ζωή μας. Αλλάζει την ψυχοσύνθεσή μας!

Μεταβάλλει την ζωή μας προς το καλύτερο! Αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα είδος σωτήρα και φύλακα αγγέλου στην ζωή όσων ανθρώπων έχουν την τύχη να τους συναντήσουν στην ζωή τους!

Αλλά κι εμείς πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε άνθρωποι θετικοί και να επηρεάζουμε μαγικά τους συνανθρώπους μας, ηρεμώντας τους και διώχνοντάς τους τις ανασφάλειές τους.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top