Είμαστε από εκείνους, που έμαθαν να μη μασάνε μπροστά στην κακία των ανθρώπων!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει υποστεί κάποια αδικία στη ζωή του. Σε κάποια φάση της ζωής μας, έχουμε συναντήσει όλοι αλλοτριωμένους ανθρώπους, οι οποίοι προσπάθησαν να μας βλάψουν , επαγγελματικά ή συναισθηματικά.
Αυτό που αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο, είναι το πώς αντιδρά σε κάθε παράλογη συμπεριφορά, που σκοπό έχει να τον βλάψει. Μπορεί για παράδειγμα, να κλειστεί στον εαυτό του και να πάψει να πιστεύει στους άλλους, να υιοθετήσει λοιπόν μια παθητική στάση.
Ένας άλλος τρόπος αντίδρασης, είναι το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Βλέπουμε δηλαδή ανθρώπους να αδικούν, επειδή στο παρελθόν έχουν αδικηθεί. Σε ποιον όμως στρέφονται τελικά και σε ποιον γυρνάει μπούμερανγκ αυτή η συμπεριφορά;
Μα φυσικά στον ίδιο τους τον εαυτό. Το να πληγώνεις γιατί σε πλήγωσαν, δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, απλά σε κάνει ένα με αυτούς που σου φέρθηκαν σκάρτα.
Υπάρχει όμως και μια τρίτη κατηγορία ανθρώπων, η πιο ισορροπημένη τολμώ να πω. Είναι οι άνθρωποι που έχουν μάθει να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά, οτιδήποτε και αν τους έχει συμβεί.
Είναι οι λεγόμενοι μαχητές, που μπορεί να μην κερδίζουν πάντα, αλλά έχουν μάθει συνέχεια να αγωνίζονται. Κυρίως όμως, έχουν μάθει να «χορεύουν στη βροχή». Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι βέβαια από ατσάλι, ούτε βέβαια έχουν μάθει να μην τους αγγίζει τίποτα.
Έχουν καρδιά και συναισθήματα, όπως όλοι άνθρωποι. Τι είναι αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς; Η ΨΥΧΗ τους. Έχουν μάθει να πολεμούν σε όλη τους τη ζωή και ακριβώς επειδή έχουν μάθει να πολεμούν, έχουν μάθει να μην τα παρατούν ποτέ. Μπορεί να πέφτουν και αυτοί, αλλά έχουν μάθει να σηκώνονται (αργά ή γρήγορα δεν έχει σημασία).
Ο κινηματογραφικός χαρακτήρας «Ρόκυ» που εκτός από εξαιρετική σκηνοθεσία, περνάει και πολύ σημαντικά μηνύματα, έλεγε ότι για να βγεις νικητής στη ζωή, δεν αρκεί να είσαι δυνατός, αλλά να αντέχεις τα δύσκολα και να προχωράς.
Μην μασάτε λοιπόν! Κακούς ανθρώπους πάντα θα βρίσκουμε μπροστά μας, είναι αναπόφευκτο . Το θέμα είναι να μην τους αφήνουμε να κάνουν κακό στη ζωή μας. Περιφρουρήστε αυτούς που αγαπάτε και αφήστε τους κακούς συντροφιά με το δηλητήριό τους!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top