Δύσκολος άνθρωπος, περίεργος, μα αξίζει την υπομονή σου!

Γράφει η Αριάδνη.

Δύσκολος άνθρωπος, περίεργος σου λέω. Δεν τα βγάζεις πέρα μαζί της. Ακόμη κι αυτή η ηρεμία της, γεμάτη παγίδες είναι. Τη βλέπεις έτσι χαλαρή και χαμογελαστή και σκέφτεσαι: «Ωραία, να ένας άνθρωπος να συνεννοηθώ». Και η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να συνεννοηθείτε όσο θα μιλάς, αν αρχίσεις να φωνάζεις όμως το έχασες το παιχνίδι. Αν σου πει ή σου κάνει κάτι και σε τσατίσει, δεν μπορείς ούτε να μαλώσεις μαζί της σαν άνθρωπος. Εσύ μπορεί να ωρύεσαι κι εκείνη να στέκεται αμίλητη απέναντί σου και να σου σπάει περισσότερο τα νεύρα. Μόνο τα μάτια της θα βγάζουν σπίθες και ίσως κάποιες φορές νιώθεις να σε καίνε κιόλας.

Μετά θα σου γυρίσει την πλάτη και θα φύγει. Θέλει το χρόνο της για να διαχειριστεί το θυμό της. Μόνη της. Γιατί μην έχεις τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν θυμώνει. Τούρκος γίνεται! Πάντα όμως, ακόμη και μέσα στην τσατίλα της, θυμάται αυτά που της έλεγε η μάνα της όταν ήταν μικρή: Να βουτάει πρώτα τη γλώσσα της στο μυαλό και μετά να μιλάει και να μην κάνει στους άλλους αυτό που δεν θέλει να της κάνουν.

Εκείνη την ώρα όμως που εσύ “πυροβολείς”, το μυαλό της δεν έχει καμιά διάθεση να συνεργαστεί και γι’αυτό σηκώνεται και φεύγει. Θέλει να πάει κάπου μόνη της να φωνάξει και να βρίσει με την ησυχία της χωρίς να λογοκρίνεται. Να απαντήσει σε όλες τις κατηγορίες σου μία προς μία, αλλά οι λέξεις της να καρφώνονται στον τοίχο απέναντί της και όχι πάνω σου. Βλέπεις εκείνη έτσι αντιλαμβάνεται τις άσχημες κι αγριεμένες λέξεις από τους ανθρώπους της, σαν πρόκες που καρφώνονται μέσα της και αδυνατεί να τις ξεφορτωθεί.

See Also

Κι αφού πει και ξεσπάσει, μετά θα έρθει να σε βρει. Μην νομίζεις ότι θα τη γλυτώσεις. Όταν θα έχετε ηρεμήσει και οι δύο θα έρθει να μιλήσετε μπας και βγάλετε καμιάν άκρη. Και θα έρχεται κάθε φορά. Κάθε φορά όσο ελπίζει ότι μπορείτε να συνεννοηθείτε. Κάθε φορά όσο αντέχει ακόμη μια πρόκα. Μην ξεγελιέσαι όμως. Λευκή επιταγή δεν δίνει σε κανέναν. Κι αν μια φορά γυρίσει το σπινθηροβόλο ματάκι της, τότε ψύχραιμα και αθόρυβα θα βρει την δύναμη να σηκωθεί και να φύγει οριστικά.

Γι’αυτό σου λέω, δύσκολος άνθρωπος, περίεργος, δεν θέλεις να μπλέξεις.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top