Φέτος, δεν θα σου ζητήσω Άγιε μου Βασίλη..

Γράφει η Ζωή Τριανταφυλλοπούλου

Ναι ήταν μια σκληρή χρόνια ακόμη και για τους πιο αισιόδοξους.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά ακόμη και για τους πιο δυνατούς.
Προσημο αρνητικό σε στιγμές, σε απώλειες ανθρώπινες σε καταστροφές φυσικές. Πόλεμος συνθηκών εργασιακών προσωπικων ένα ντου από παντού σαν μια παρτίδα ενός παιχνιδιού που με το ζόρι συμμετέχεις και που μόνιμα σ άφηνε ξεκρέμαστο. Φοβισμένα αβέβαιο για το αύριο.
Ψυχές αναχώρησαν σε κάποιες περιπτώσεις με αγρία έξοδο.
Ψυχές κομήτες ήρθαν και εξαφανιστηκαν γρήγορα μόνο και μόνο για να ταράξουν τα νερά.
Ψυχές άλλες που εμένα αναστησαν αποχώρησαν δια παντως. Άλλες πάλι καταρρεουν μπροστά στα μάτια μου μην αντέχοντας τα ζόρια που ζούμε.
Κάποιες άλλες γερνουν γρήγορα παραδίδοντας τον εαυτό τους αμαχητί στη φθορά μιας ανελέητης επιβίωσης ενώ άλλες πιο νέες και ζωηρές σηκώνουν παντιερα κι απέχουν από αυτή την τρέλα μιας ζωής που τα έχει θέσει όλα στον αυτόματο πιλότο.
Και τώρα εγώ τι να σου ευχηθώ για το νεαρό 2019 που καταφτάνει βιαστικά με αυτό το χαμό;
Να ευχηθώ αυτή η χρονιά να μην σου φέρει απάραιτητα κάτι καινούργιο αλλά να μην σε αναγκάσει και να χάσεις κάτι που ακόμη το θες.
Αυτή η χρόνια να σε αφήσει να είσαι χωρίς να δοκιμάζει συνέχεια την ευελιξία και την αντοχή σου.
Να σου επιτρέψει να την καλοσωρισεις μαζι με γνώριμες φωνές ανοιχτές αγκαλιές κι οικεία πρόσωπα. Για να νιώσεις έστω και λίγο ασφαλής. Σαν τότε στην αγκαλιά καταφύγιο της μάνας σου. Θυμάσαι;
Για τη φόρα ρε αδελφέ στο βατηρα εκκίνησης. Για εκείνα τα 10 τουλάχιστον δευτερόλεπτα που αντίστροφα θα μετρήσεις με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους για να μπεις στην πρώτη μέρα της επόμενης χρονιάς κι εποχής.
Για εκείνο το γάμωτο της χαράς που ξεχάστηκε της χωρίς λόγο χαράς από το κάποτε πριν σου.
Για εκείνο το έτσι εμένα μου αρέσει κι όχι για αυτό που η κοινωνία απαιτεί από σένα να έχεις το κεφάλι ψηλά και πάντα να τα καταφερνεις.
Και γιατί τελικά ο,τι κι αν γίνεται ο,τι κι αν χάνεται ή φεύγει η αλήθεια είναι μια λέγεται ζωή. Με το φως να νικά πάντα το σκοτάδι…
Παντα όμως…
Ευλογημένη Νέα Χρόνια στα καλά που ορίζεις ότι αξίζει φέτος να ζήσεις!

ΥΣ Όσο για Σενα. Φέτος δεν θα σε ζητήσω από τον Άγιο Βασίλη. Έτσι για αλλαγή θα αφήσω τη σελίδα λευκή στο γράμμα μου στον καλοσυνατο παππού. Θα έχει μόνο τ’ όνομά μου…

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top