Δεν είναι αδυναμία, το να μην απαντάς σε μια πρόκληση!

Γράφει ο συγγραφέας Δημήτρης Νομίκος

Δεν είναι αδυναμία το να μην απαντάς σε μία πρόκληση. Για την ακρίβεια, όταν δεν πετάς πίσω το μπαλάκι που έλαβες δείχνεις με σθένος τη θέση σου, τη στάση σου, την αξιοπρέπειά σου και με την ηρεμία σου δηλώνεις ότι δεν είναι δικό σου πρόβλημα.
Όταν ο άλλος λέει πολλά, στο τέλος θα σου φανερώσει και την πραγματική αιτία των όσων τον βασανίζουν. Αν δεν μπλεχτείς στο παιχνίδι του, θα μάθεις πολλά.
Όταν σου προσάπτει πολλά, για τον εαυτό του μιλάει. Κρύβει ένα πληγωμένο εγώ το οποίο το κάνει προβολή επάνω σου. Αν δεν αφήσεις διόδους ώστε να θιχτεί το δικό σου εγώ, θα ανακαλύψεις τις πληγές του.
Όταν σε θέλει κάτι άλλο από αυτό που είσαι, δεν χρειάζεται καν να αισθανθείς άσκημα γι αυτό. Δήλωσε ποιος είσαι, επειδή αυτό είσαι. Αν είσαι ψάρι και σου αρέσει να κολυμπάς και ο άλλος θέλει ένα πουλί να του τραγουδάει από τα κλαδιά, δεν είναι δικό σου το πρόβλημα.
Οι παραγωγικότεροι καβγάδες είναι αυτοί που έχουν αποφευχθεί αφού κανείς δεν αισθάνθηκε έτσι πληγωμένος, και οι καλύτερες μάχες είναι αυτές που δεν έγιναν ποτέ επειδή κανείς πριν και μετά δεν αισθάνθηκε ηττημένος.
Αν κάποιος έχει ανάγκη να αισθάνεται νικητής μέσα σε μία σχέση, δεν είναι και η καλύτερη παρέα για τη σχέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητήσουμε τις τριβές μας. Η επίλυση των τριβών προάγει τη σχέση. Διαφέρει πολύ όμως από το να καβγαδίσουμε τις τριβές μας. Και αν η πρόθεση είναι η ύπαρξη νικητή-ηττημένου, αυτό είναι κάτι που τη φθείρει πολύ.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top