Γιατί ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!! Πολύ πιο δυνατό..

Γράφει η Βάλια Κ.

Ξαφνικά όλα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά και ανάποδα.

Όχι πως όλα στη ζωή μου κυλούσαν πάντα ήρεμα και ιδανικά αλλά ήταν κάτι σαν τον σεισμό μια φορά στο τόσο με επισκεπτόταν και μια γκαντεμιά έτσι για να μου θυμίσει ότι και αυτά τα γεγονότα είναι μέσα στη ζωή.

Το τελευταίο διάστημα που το ορίζω σε κάτι μήνες ο μήνας μπαίνει αλλά και βγαίνει στραβά. Πως αλλιώς θα εκτιμήσεις τα καλά στη ζωή σου αν δε σου έρθουν και οι αναποδιές; Αυτή ήταν η φωνούλα από το βάθος που σκιάχτηκε μόλις είδε το κεφάλι μου να γυρνάει και το βλέμμα μου να την καρφώνει λες και πετούσε χίλιες λεπίδες.

Θέλω να σου πω ότι και αγιασμό έριξα παντού και λιβάνισα και όλα τα σχετικά τα έκανα αλλά τίποτα. Σε μια συζήτηση που έκανα με την φίλη μου κατασταλάξαμε ότι το κακό το μάτι και η γλωσσοφαγιά είναι ανάμεσα μας. Μου φάνηκε παράξενο γιατί το κορίτσι που έβλεπα τώρα απέναντι μου δε το αναγνώριζα. Εκείνη ποτέ δε πίστευε σε ξεματιάσματα, σε ανθρώπους που σε γλωσσοτρώνε και σε αρνητική ενέργεια. Ήταν πάντα της άποψης ότι τα αντικείμενα χαλάνε κάποια στιγμή και ότι στους ανθρώπους συμβαίνουν διάφορα γιατί είναι απρόσεκτοι.

Ας ξεκινήσω λοιπόν από τα δικά μου συμπεράσματα. Ναι, υπάρχει το κακό το μάτι η γλωσσοφαγιά η αρνητική αύρα ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας να το πει.

Γενικά δεν είμαι από τα άτομα που ζηλεύουν γιατί το θεωρώ κακία όταν γίνεται αλλά μου αρέσει να θαυμάζω ότι μπορεί να έχει πετύχει ο διπλανός μου ή αν έχει αγοράσει κάτι χαίρομαι ειλικρινά που μπόρεσε να το αποκτήσει. Από την άλλη αν αυτό το κάτι μου αρέσει και το θέλω προσπαθώ να το αποκτήσω και εγώ γιατί εξάλλου με την ζήλεια δε κερδίζεις κάτι παρά μόνο με την προσπάθεια και με τον κόπο σου.

Οπότε δε μπορώ να καταλάβω και το σκεπτικό όσων ζηλεύουν με κακό τρόπο.

See Also

Ήθελα όμως να ρωτήσω κάποιον από αυτούς που το κάνουν να μου πει τι κερδίζει από αυτό. Ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν χαίρεται όταν βλέπει τον φίλο του ή τον γνωστό του να στεναχωριέται όταν το ένα στραβό διαδέχεται το άλλο και τι κερδίζει εκείνος στο τέλος. Ήθελα να ρωτήσω γιατί απλά δε προσπαθείς να καταφέρεις για παράδειγμα να πάρεις και εσύ το ακριβό κινητό που εκείνος με πολύ κόπο πήρε αλλά εύχεσαι να μη το χαρεί και ας χαίρεσαι μπροστά του για την χαρά του.

Ήθελα επίσης να ρωτήσω γιατί είναι τόσο κακός άνθρωπος και δε προσπαθεί να φτιάξει τον χαρακτήρα του ώστε να του πηγαίνουν και εκείνου καλά τα πράγματα στη ζωή του. Πόση κακία και κακεντρέχεια μπορεί να είναι φυλακισμένη σε ένα τέτοιο άτομο τελικά;

Τέλος, επειδή απάντηση δε νομίζω να πάρω από κανένα τέτοιο άτομο γιατί δε θα το δεχτεί κι όλας απλά προχωράω και χαμογελάω. Εξάλλου ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top