Η πιο σκληρή στιγμή στη σχέση, είναι η απομυθοποίηση

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου

Δεν έχει σημασία που τον γνώρισες, σημασία έχει ότι από το πρώτο λεπτό σου κέρδισε το ενδιαφέρον. Ήταν ο κύριος τέλειος! Ήταν ακριβώς όπως τον φανταζόσουν! Ψηλός, μελαχρινός με πράσινα μάτια, γυμνασμένο σώμα και ένα χαμόγελο… αχ, αυτό το χαμόγελο!

Έπειτα ακολούθησε η γνωριμία, το φλερτ, η σχέση. Βήμα βήμα ανακάλυπτες και τον χαρακτήρα του. Ερχόσουν όλο και πιο κοντά του και δεν πίστευες στην τύχη σου! Ερωτεύτηκες τα πάντα του! Όλο του το είναι, ή μάλλον αυτό που μέχρι τότε ήξερες. Από τον τόνο της φωνής του, την εικόνα του όταν κοιμάται, την γκριμάτσα που κάνει όταν νευριάζει, τον πανικό που παθαίνει όταν κάτι δεν πάει όπως το θέλει, τα αστεία που κάνει όταν θέλει να σε χαλαρώσει. Ταιριάζατε σε όλα, δεν μαλώνατε ποτέ και ο καιρός περνούσε.

Και ήρθε εκείνο το απόγευμα Σαββάτου και έτσι ξαφνικά άλλαξαν όλα. Ένας δυνατός καβγάς, μια άλλη αντιμετώπιση προς τα εσένα, οι αλήθειες που μέχρι τότε έκρυβε καλά, έπεσαν στο τραπέζι. Αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα, απομυθοποιήθηκε ο θεός και όλα μέσα σου άλλαξαν. Δεν ήξερες πώς να νιώσεις, δεν ήξερες που να πας, δεν ήξερες τι έκανες λάθος. Μα πως; Που ήταν κρυμμένα όλα αυτά; Πως είναι δυνατόν να μαλώνουμε για χαζομάρες; Και τι αντίδραση ήταν αυτή; Δεν σου έχει και δεν του έχεις ξαναμιλήσει ποτέ έτσι. Ένα κλικ και όλα αλλάζουν οπτική.

Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα. Όχι, δεν φταίει ο άνθρωπος που αγαπάς, ούτε σε κορόιδεψε. Ο έρωτας φταίει. Ο τρελός κεραυνοβόλος έρωτας, που τυφλώνει τα μάτια και το νου. Δεν σε αφήνει να δεις καθαρά. Ο έρωτας σου και ο δικός του σας έκαναν να βλέπετε την ιδανικότητα σε ότι ζούσατε. Μην ανησυχείς και μην πανικοβάλλεσαι. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά θα βρείτε πάλι τον ρυθμό σας. Αν θέλετε, βέβαια.

Η απομυθοποίηση είναι από τα πιο δύσκολα στάδια σε μια σχέση. Βλέπεις την αλήθεια του άλλου χωρίς τις παρωπίδες του έρωτα. Δεν παίζουν ρόλο τα χρόνια της σχέσης ούτε οι διαφωνίες. Μπορεί να συμβεί στον έναν ή και στους δύο ταυτόχρονα. Εμφανίζεται από το πουθενά, σε ένα καβγά, σε μία λάθος συμπεριφορά, σε μία συγκατοίκηση ή και μετά τον γάμο.

Και μετά; Τι γίνεται μετά; Ή συνεχίζεις και αγαπάς τα ελαττώματα του άλλου πιο πολύ και από τα προτερήματα του ή χωρίζεις και πας στον επόμενο κύριο τέλειο.

See Also

Μην ξεχνάς όμως ότι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον έρωτα και στην αγάπη κρύβεται ακριβώς εκεί. Στην απομυθοποίηση! Αγαπώ σημαίνει νοιάζομαι τον άλλον όπως πραγματικά είναι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αγαπώ σημαίνει είμαι εκεί ακόμα και όταν πέσουν οι μάσκες του έρωτα.

«Μην ψάχνεις κάποιον τέλειο για να αγαπήσεις, βρες κάποιον που δεν είναι τέλειος και κάντον τέλειο με την αγάπη σου»

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top