Ο πιο σημαντικός άνθρωπος που χρειάζεσαι, είναι ο εαυτός σου!

Γράφει η Ελένη Σάββα

Κανένα δεν χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος. Ή μάλλον… Χρειάζεσαι! Μα βέβαια και χρειάζεσαι! Κάποιον πολύ σημαντικό. Κάποιον που είναι πάντα δίπλα σου ό,τι και να συμβαίνει. Τον εαυτό σου φυσικά! Μην περιμένεις κανέναν άλλο να σε κάνει να χαμογελάσεις. Εσύ είσαι η δυναμή σου!
Το ξέρω πως σου αρέσει να έχεις γύρω σου ανθρώπους. Ανθρώπους που δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Μάθε όμως ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Ακόμα και το πιο κοντινό και πιστό σου άτομο, θα σε απογοητεύσει. Όχι μια, αλλά πολλές φορές. Και αυτό, δεν είναι απαραίτητα κακό. Όλοι κάνουμε λάθη. Πληγώνουμε και πληγωνόμαστε. Γιατί κάπως έτσι λειτουργεί ο κόσμος. Μέσα από τα λάθη μας, μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε να ζούμε!
Γι’αυτό σου λέω, να έχεις πίστη στον εαυτό σου. Να τον αγαπάς πολύ χωρίς να είσαι αλαζόνας. Να τον αγαπάς τόσο, που να θέλεις να σκορπίσεις τη χαρά που έχεις μέσα σου, στους γύρω σου. Να τον φροντίζεις, για να μην μπορεί να σε απογοητεύσει ποτέ. Κι όμως, ακόμα κι αν σε απογοητεύσει, να ξέρεις ότι εύκολα μπορείς να ξυπνήσεις το έπομενο πρωί, ή να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να χαμογελάσεις, και να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι δεν θα κάνεις ποτέ ξανά το ίδιο λάθος.
Να ξυπνάς κάθε μέρα, με την ιδέα ότι είσαι αρκετός. Για σένα, για τους γύρω σου, για τον κόσμο όλο. Να κάνεις καλές πράξεις! Συνέχεια. Όσο μικρές κι αν είναι, να ξέρεις πως συμβάλλουν στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, με πολλά περισσότερα χαμόγελα και πολύ λιγότερες πληγωμένες καρδιές.
Να κοιτάς ψηλά λοιπόν, για να θυμάσαι πως δεν αξίζεις τίποτα λιγότερο απο αυτά που επιθυμείς. Όλα όσα ονειρεύεσαι, μπορείς να τα κάνεις πραγματικά, αρκεί να παλεύεις γι’ αυτά.
Μην αφήνεις τις μέρες να περνούν χωρίς να χαμογελάς, χωρίς να αγαπάς και να το δείχνεις με πράξεις. Μην τις αφήνεις τις μέρες να πηγαίνουν χαμένες…

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top