Να διαλέγεις πάντα τη χαρά από τη μιζέρια!

Γράφει η Ελένη Σάββα

Μην στεναχωριέσαι. Μην στεναχωριέσαι για τίποτα! Ακόμα κι αν κάποιος έφυγε, ακόμα κι αν άλλαξαν τα πράγματα απότομα, ακόμα κι αν νομίζεις πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, ένα σου λέω! “Άσε την στεναχώρια στην άκρη.”
Δεν έχει σημασία τι έγινε. Σημασία έχει πώς θα το αντιμετωπίσεις. Να μάθεις να παλεύεις δημιουργικά με τα αρνητικά σου συναισθήματα, για να τα διώχνεις. Να ξέρεις ότι είσαι ικανός να το κάνεις κάθε στιγμή!
Κι αν νιώθεις ότι έχεις ανάγκη από αγάπη, αγάπα. Μόνο έτσι θα έρθει πίσω η αγάπη να σε βρει. Μόνο έτσι θα γεμίζει η καρδιά σου από συναισθήματα και ευτυχία!
Κάτσε και σκέψου για μια στιγμή πόσα έχεις γύρω σου που σε κάνουν χαρούμενο, ευτυχισμένο. Πρόσεξε! Μη σκεφτείς όσα δεν έχεις, σκέψου μόνο τα θετικά. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να σκέφτεται και να αντιδρά θετικά, σε ότι και να συμβαίνει. Πώς αλλιώς θα απολαύσεις τη ζωή;
Κάθε μέρα θα γίνεται κάτι που θα σε απογοητεύει. Άλλες μέρες πιο λίγο, άλλες πιο πολύ. Μα εσύ να βρίσκεις τη δύναμη να το αφήνεις πίσω σου και να προχωράς. Δεν έχεις εξάλλου άλλη επιλογή!
Έτσι πάει. Έτσι είναι η ζωή. Έχει απ’όλα! Εμείς διαλέγουμε τί θα κάνουμε μ’αυτά και πού θα δώσουμε βαρύτητα! Να αποφασίζεις με σοφία λοιπόν. Να διαλέγεις πάντα τη χαρά πάνω από τη μιζέρια. Να βρίσκεις τη δύναμη σε όλα τα μικρά και απλά πράγματα που σε περιβάλλουν! Να βρίσκεις δύναμη από το καθετί που αγαπάς και σε γεμίζει…

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top