Όταν δεν είναι εκεί στα δύσκολα, διαγράφεις, χωρίς πώς και γιατί!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η ζωή δεν είναι μόνο «λιακάδα και ουράνιο τόξο». Υπάρχει και η «βροχή». Όλοι κάποια στιγμή θα περάσουν δύσκολα. Δεν μπορεί κανείς να υπογράψει συμβόλαιο με την ευτυχία (όπως αντίστοιχα και κανείς δεν θα είναι αιώνια δυστυχισμένος).

Πώς αντιμετωπίζεις, αλήθεια, τις δυσκολίες της ζωής; Με όπλα σου την ψυχραιμία και το θάρρος και έχοντας συμμάχους τους δικούς σου ανθρώπους (γονείς, φίλους, σχέση). Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες μόνος αλλά και όση παρέα και να διαθέτεις, αν δεν προσπαθήσεις και εσύ ο ίδιος, τζάμπα κόπος.

Τι γίνεται λοιπόν με τους ανθρώπους που θεωρούμε «δικούς μας» και την δύσκολη στιγμή αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων; Τι κάνουμε με αυτούς; Σίγουρα η απογοήτευση είναι μεγάλη, γιατί χάνεις ένα από τα βασικά σου στηρίγματα όταν το χρειάζεσαι. Δεν έχει σημασία αν αυτός ο άνθρωπος που σε αδειάζει λέγεται σύντροφος ,φίλος, συγγενής κτλ. Σημασία έχει ότι σε αδειάζει.

Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι πατήσεις ένα μαγικό κουμπί που λέγεται “Delete”. Ακούγεται σκληρό; Μπορεί. Είναι όμως ο μόνος τρόπος για να μην εκπλήσσεσαι από τέτοιες συμπεριφορές αλλά και για να μην βασανίζεσαι με αναπάντητα «γιατί». Δεν υπάρχει «γιατί» για να δικαιολογήσει το άδειασμα… Μάταιος κόπος.

Για να το κάνεις αυτό το «Delete» (γιατί δεν είναι εύκολο), θέλει θάρρος και αποφασιστικότητα. Πρέπει να αναρωτηθείς τα ακόλουθα: «τι σημασία είχε αυτός ο άνθρωπος για μένα; Μεγάλη. Τι έκανε όταν τον χρειάστηκα; Τίποτα, κοίταξε τον εαυτό του. Άρα, δεν υπάρχει για μένα. Τον διαγράφω, ήρεμα και ωραία». Δεν χρειάζεται ούτε να εξηγείς, ούτε να διαπληκτίζεσαι. Απλά τους βγάζεις, μια για πάντα, από τη ζωή σου.

See Also

Η ζωή είναι απλή. Εμείς επιμένουμε να την κάνουμε δύσκολη, ίσως γιατί αρνούμαστε να δεχτούμε μερικά πράγματα.

Κυρίως όμως αρνούμαστε να δεχτούμε ότι άνθρωποι που θα μπαίναμε για χάρη τους μπροστά από μια σφαίρα, όταν εμείς πέφταμε, όχι μόνο δεν μας άπλωσαν το χέρι, αλλά μας κοίταζαν αδιάφορα που πέφταμε.

«Delete» λοιπόν φίλοι μου. Χωρίς γιατί και πώς. «Delete» και κοιτάξτε μπροστά. Στη ζωή σας πρέπει να έχετε μόνο ανθρώπους που αξίζουν να είναι. Και αξίζουν να είναι διότι σας αγαπούν πραγματικά!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top