Οι “φίλοι” που χάνεις, δεν υπήρξαν ποτέ τίποτα παραπάνω από μασκαράδες..

loveletters.gr

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Θα έχετε ακούσει βέβαια, για το πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί μια πραγματική φιλία. Μπορεί να κάνεις χρόνια παρέα με κάποιον , να περνάς όμορφα, αλλά φίλος πραγματικός να μην γίνει ποτέ. Όπως έχουμε ξαναπεί, στα εύκολα είμαστε όλοι, η τέλεια παρέα. Στα δύσκολα σας θέλω . Τότε που πρέπει να σταθείς στον άλλο, που ίσως δεν είναι και η καλύτερη παρέα , λόγω αυτών που  περνάει. Εκεί ξεχωρίζουν οι φίλοι από τους γνωστούς και τους δήθεν φίλους.

Λέμε πολλές φορές «με τον τάδε έκανα παρέα και τελικά χαθήκαμε. Έχασα ένα φίλο» . Όχι φίλε μου, δεν έχασες έναν φίλο ή τουλάχιστον ένα αληθινό φίλο . Αυτοί δεν χάνονται ποτέ. Έχασες έναν μασκαρεμένο εχθρό . Έχασες κάποιον που φορούσε τη μάσκα του φίλου, όσο τα πράγματα στη ζωή σου πήγαιναν καλά ή όσο είχε να κερδίσει κάτι από σένα. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν,  τι έγινε;

Πού ήταν αυτός; Ήταν δίπλα σου; Μήπως είχε πολλές δουλειές ή μήπως τον κούρασαν τα προβλήματά σου και η αρνητική ενέργεια που  του έβγαζες και απομακρύνθηκε. Αυτό πια είναι νέα μόδα. Να βαφτίζουμε τοξικό ή άνθρωπο με αρνητική ενέργεια  κάποιον, επειδή περνάει δυσκολίες (τη δεδομένη στιγμή ) και η διάθεσή του δεν είναι η «πρέπουσα» (αλήθεια πείτε μου έναν άνθρωπο που για κάποιο διάστημα να του πηγαίνουν όλα στραβά και εκείνος να είναι μέσα στην καλή χαρά;)

Μετά τον χαρακτηρισμό ως τοξικός έρχεται και η απομάκρυνση από αυτόν , στο όνομα της διατήρησης  της θετικής ενέργειας . Ένα σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών».

Μήπως τελικά ένας τέτοιος «φίλος», δεν ήταν ποτέ φίλος; Μήπως ήταν κάποιος που απλά ήθελα να πάρει κάτι από εσάς και όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν βρήκε αφορμή «να την κάνει». Δεν μπορώ να φανταστώ φίλο να λιποτακτεί στα δύσκολα . Είναι εκεί και σε βοηθά να σηκωθείς . Αν δεν είναι, σημαίνει ότι ποτέ δεν ήθελε το καλό σου και απλά έπαιζε θέατρο .

See Also

Δράμα  ή κωμωδία ,δεν ξέρω, πάντως σίγουρα έπαιζε  θέατρο . Και ίσως να ευχαριστιόταν κιόλας, που εσύ δεν ήσουν στα καλύτερα σου, γιατί με αυτό τον τρόπο παρηγορούσε τη δική του δυστυχία.

Μην ψάχνεστε λοιπόν και πολύ με τέτοια άτομα . Πείτε τους «στο καλό» και αφήστε τους να βρουν άλλα θύματα . Εσείς να είστε σίγουροι ότι γλιτώσατε. Είναι κάτι σαν τους μισθοφόρους . Πολεμούν μεν αλλά ,την κρίσιμη στιγμή, άνετα σε προδίδουν και φεύγουν . Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους στη ζωή μας . Δεν τους έχουμε ανάγκη . Δίπλα μας μόνο οι σωστοί . Μπορεί να μην είναι πολλοί, είναι όμως αληθινοί!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top