Οι άνθρωποι οι γεμάτοι αγάπη, είναι η περιουσία σου σ’αυτή τη ζωή!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος 

Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι, κάνουμε δύσκολη την ζωή μας. Παλεύουμε να είμαστε σωστοί σε όλα και ενίοτε γινόμαστε σκληροί με τον εαυτό μας, όταν υποπέσουμε σε κάποιο σφάλμα . Δεν είναι κακό, να κάνεις την αυτοκριτική σου, χωρίς βέβαια να τα ισοπεδώνεις όλα, αλλά πρέπει να κατανοήσεις και το γεγονός ότι είσαι άνθρωπος και έχεις δικαίωμα στο λάθος. Αντί λοιπόν να μεμψιμοιρούμε, καλό θα ήταν κατά κύριο λόγο να σκεφτούμε ορισμένα πράγματα.

Τι αξίζει να σωθεί και τι όχι; Αν κάτι αξίζει να παλέψεις γι’ αυτό να το κάνεις. Αν πάλι το θεωρείς μάταιο, απλά παράτησε το. Έτσι απλά… Ξέρεις πολύ καλά να θέτεις τα όρια σου και οτιδήποτε στα καταπατά πρέπει να φύγει.
Να θυμάσαι, ότι αυτό που κυρίως πρέπει να «φτύσεις», είναι την τοξικότητα. Δεν εννοώ μόνο τους ανθρώπους που τα βλέπουν όλα μαύρα (εκεί ίσως χρειάζεται να δείξεις και κατανόηση , γιατί πολλές φορές ένας αρνητικός άνθρωπος είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος). Μιλάμε για τοξικά συναισθήματα και καταστάσεις.

Για παράδειγμα, μείνε μακριά από ανθρώπους που καλλιεργούν το μίσος , τη ζήλια, το φθόνο και την κακία. Δεν μπορείς να τους αλλάξεις και δυστυχώς πρέπει να το πάρεις απόφαση. Η ίδια η ζωή θα τους δώσει την απάντηση στην συμπεριφορά τους, χωρίς να κάνεις το παραμικρό.

Μείνε επίσης μακριά, από χειριστικούς και ανικανοποίητους ανθρώπους. Ο ανικανοποίητος , όσα και να του κάνεις δεν θα σου πει ποτέ ένα ευχαριστώ και θα σε θεωρεί πάντα δεδομένο ενώ ο χειριστικός θα σε χειρίζεται κατά το δοκούν. Το κοινό γνώρισμα και των δύο αυτών κατηγοριών είναι ότι όταν δεν σε χρειάζονται πια στην ζωή τους, σε ξεχνούν, αφού όμως πρώτα σου έχουν ρουφήξει όλη σου την ενέργεια, στην προσπάθεια σου να τους κάνεις να χαρούν.

Για το τέλος άφησα τους επιδειξιομανείς και τους δήθεν. Είναι οι άνθρωποι που σε κοιτούν αφ’ υψηλού και πολλές φορές σου δίνουν την αίσθηση ότι σου κάνουν και την χάρη που σου μιλάνε. Δεν μπορείς να μπεις στον κόσμο τους και δεν είναι κάτι που το θέλεις και εσύ. Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, έχει την τάση διαρκώς να προβάλλεται, αλλά δυστυχώς με μια προσεγμένη ματιά, καταλαβαίνεις ότι αυτό που σου επιδεικνύουν απλά δεν υπάρχει, γιατί είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Μάθε λοιπόν να φτύνεις ότι σου χαλάει την γεύση και γέμισε την καρδιά σου με αγάπη. Μην ανέχεσαι καμιά κακή συμπεριφορά και περιστοιχίσου από ανθρώπους απλούς και με αγάπη στην ψυχή τους . Αυτοί οι άνθρωποι εξάλλου, είναι και η περιουσία σου σε αυτή την ζωή.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top