Μην τσιγκουνεύεσαι τα “μπράβο” στους ανθρώπους!

Γράφει η Ελένη Σάββα

Στους ανθρώπους, να λες συχνά μπράβο. Άρχισε με αυτούς που έχεις κοντά σου και τους αγαπάς πολύ, όπως παραδείγματος χάριν τον εαυτό σου. Πες μπράβο τουλάχιστον μία φορά τη μέρα. Ένα πρόσωπο θα λάμψει από χαρά απρόσμενα.

Το μπράβο, μην το κρατάς φυλαγμένο πολύ καιρό. Να το ξεστομίζεις αβίαστα και με αγάπη, χωρίς πολλή πολλή σκέψη. Σκέφτηκες ποτέ πόσες από τις πράξεις μας είναι όμορφες; Ακόμα και οι πολύ απλές, που για κάποιον ίσως να φαντάζουν δύσκολες και περίπλοκες.

Και τι θα σου στοιχίσει εσένα μια λέξη που θα πεις; Τίποτα. Αντιθέτως, θα σε γεμίσει θετικά συναισθήματα που μπορούν να αντικρούσουν τα τυχόν αρνητικά που νιώθεις.

Ξεκινώντας από σήμερα, άδραξε την ευκαιρία και πες μια φορά μπράβο. Προσπάθησε να ανοίξεις τα μάτια, τα αυτιά και κυρίως την καρδιά σου, για να αφουγκραστείς όμορφες πράξεις, γεμάτες προσπάθεια. Ο κόσμος μας είναι πραγματικά γεμάτος από τέτοιες πράξεις, μόνο που εμείς επιλέγουμε να μην τις βλέπουμε.

Να κοιτάς τον άλλον απευθείας στην καρδιά. Να σε κοιτάς στην καρδιά. Να χαρίζεις αγάπη. Απλόχερα, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Δεν χρειάζεται αιτιολογία η αγάπη. Απλώς υπάρχει. Κάνει τον κόσμο καλύτερο, πιο προσιτό, πιο ανθρώπινο.

Σκέψου τις μεγάλες στιγμές της ζωής σου : όταν άκουγες συγχαρητήρια, πώς ένιωθες; Πώς θα ένιωθες αν το άκουγες πιο συχνά; Κάθε φορά που έκανες κάτι όμορφο και ευγενικό π.χ. Ωραίο δεν ακούγεται;

Είναι όμορφο. Είναι πολύ όμορφο να γεμίζεις ό,τι κενό υπάρχει στον κόσμο με αγάπη. Είμαστε ενέργεια, και η ενέργεια μας πάει παντού. Πλημμυρίζει το χώρο, είτε είναι θετική, είτε αρνητική. Σήμερα και κάθε μέρα, να επιλέγεις να έχει η ενέργεια σου ένα χαρακτήρα πιο ευγενικό, γεμάτο αγάπη.

Η ζωή αξίζει μόνο και μόνο που θα χαμογελάσεις σήμερα. Αξίζει για τις όμορφες μικρές στιγμές ευτυχίας. Γι’αυτό, ξεκίνα να τις πολλαπλασιάζεις. Ξεκίνα να τις δημιουργείς με απλές πράξεις. Δεν θα το μετανιώσεις ποτέ, σου δίνω το λόγο μου.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top