Μέχρι τα 30 σου θα ξέρεις πια…

Γράφει η Χλόη Παυλίδη

Δεν είναι απαραίτητο ότι όποιος είναι με το μέρος σου είναι και φίλος σου. 

Μπορεί να υπάρξουν άνθρωποι στη ζωή σου που να μοιάζουν με φίλους αλλά με την πρώτη ευκαιρία να μην είναι δίπλα στις αποφάσεις σου. Όπως επίσης το ότι κάποιος συμφωνεί με την απόφασή σου δε σημαίνει ότι θέλει και το καλό σου. Όπως υπάρχουν και φίλοι που μπορεί να διαφωνείτε για κάτι, αυτό δεν τους κάνει λιγότερο φίλους σου.

Το λάθος είναι ο εύκολος τρόπος, το σωστό όμως κρύβει την ανταμοιβή. Το ξέρεις.

Μπορείς να διαλέξεις την οικογένεια σου.
Προφανώς οι δεσμοί αίματος δεν αλλάζουν, γεννήθηκες σε μια οικογένεια που είτε σου αρέσει είτε όχι.  Αλλά και οι καλοί φίλοι είναι μια μορφή οικογένειας. Και αυτούς μπορείς να τους διαλέξεις.

Δεν κρατάνε όλες οι αγάπες για πάντα. 

Η δουλειά είναι σημαντική αλλά δεν γεννηθήκαμε για να δουλεύουμε πάνω από 8 ώρες, το πολύ 9 κάθε μέρα.
Πιο σημαντικό είναι να είσαι ξεκούραστη, να έχεις ενέργεια και πάθος για την δουλειά σου παρά να είσαι εξαντλημένη και να γκρινιάζεις.

Εαν δε ρωτάς δε μαθαίνεις. Εαν δε ζητάς δε θα πάρεις. 
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες, τόλμησε να κάνεις τις ερωτήσεις που σε φοβίζουν.

Μη βγαίνεις ραντεβού με συνεργάτες. 
Πιθανόν να υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις αλλά εφόσον μπορείς να το αποφύγεις, απόφυγε το.

Οι σπουδές δεν είναι για όλους. 
Κι αν είσαι από αυτούς τους ανθρώπους μη σε νοιάζει. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορερικός από τον άλλον, κάποιοι άνθρωποι θα πετύχουν αυτά που θέλουν μέσα από τις σπουδές τους, κάποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν οικογένεια και να πετύχουν σ αυτό. Σιγουρέψου ότι θα κάνεις τη διαδρομή σου όσο πιο σωστά γίνεται και μη σταματάς να διαβάζεις και να κάνεις όσα αγαπάς.

Η πρώτη σου αγάπη μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία.
Είναι πολύ πιθανό να έχεις και μια δεύτερη αγάπη, ίσως και μια τρίτη.

Η μαμά σου ξέρει περισσότερα από όσα νομίζεις. 
Ξέρει πολύ καλά πότε είσαι λυπημένη, πότε είσαι απογοητευμένη. Επίσης ξέρει καλά πότε έχεις πιει ή πως είναι τα θέματα με τις φίλες και τα αγόρια. Μη ξεχνάς ότι και εκείνη ήταν κάποτε νέα. Επίσης εκείνη σε μεγάλωσε, σε ξέρει καλύτερα απ όσο σε ξέρεις εσύ η ίδια.

Οι σχέσεις και οι φιλίες στις σειρές παραμένουν σχέσεις και φιλίες φαντασίας. 
Δεν μπορείς να έχεις τη σχέση της Κάρι με την Μιράντα όπως δεν μπορείς να περιμένεις να βρεις κάποιον με το πάθος του Ράιαν Γκόσλινγκ στο Ημερολόγιο. Είσαι διαφορετικός άνθρωπος με πραγματική ζωή, με προβλήματα και ιδιοτροπίες. Έτσι και οι άλλοι. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και αυτό είναι το ωραίο στο τέλος.

Όλοι προσπαθούν για κάτι.
Ζήσε τη ζωή σου και άσε τους άλλους να ζήσουν τη δική τους. Μη κρίνεις πως ζουν οι άλλοι ή τι επιλέγουν, εκείνοι όπως και εσύ ξέρουν τι είναι καλύτερο για τον εαυτό τους.

Δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις. 
Δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος είσαι ήδη, πάντα θα υπάρχει κάτι να μάθεις, κάτι καινούργιο που θα σε κάνει σοφότερο. Μην επαναπαύεσαι, συνέχισε να μαθαίνεις.

Πηγή

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top