Η συγχώρεση κι η αχαριστία, δεν μπορούν να συνυπάρξουν ποτέ!

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Αχάριστος είναι ο άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του θύμα. Πιστεύει ότι η ζωή , η μοίρα , οι άνθρωποι του έχουν στερήσει από κάτι και του χρωστάνε. Για αυτό λοιπόν προσπαθεί να διεκδικήσει όλα όσα στερήθηκε από κάθε άνθρωπο που θα λάχει να περάσει από το διάβα του με κάθε αθέμητο μέσον.
Δεν θα ακούσεις ποτέ από τα χείλη του τη λέξη ευχαριστώ. Άλλωστε θεωρεί τους άλλους υποχρέωση τους να δίνουν κι εκείνος να λαμβάνει. Δεν θα διστάσει να καταπατήσει φιλίες , να πουλήσει αγάπες και προδώσει ευεργέτες για να πετύχει τον στόχο του. Ότι να κάνεις για έναν αχάριστο δεν ικανοποιείται ποτέ!
Δεν θα διστάζει μάλιστα όχι μόνο να διαγράψει ότι καλό του έχεις κάνει αλλά και να στραφεί εναντίων σου αν γίνει κάποιο σφάλμα. Θα σου συμπεριφερθεί με τόσο μίσος θαρρείς και είναι ο μεγαλύτερος σου εχθρός.
Επιπλέον ο αχάριστος δεν μπορεί να συγχωρέσει, να αγαπήσει, να ευτυχίσει. Είναι κενός από αισθήματα. Η αχαριστία είναι μια ψυχική αναπηρία. Το να βλάπτεις έναν άνθρωπο που σε βοήθησε χωρίς ενδοιασμούς, θεωρείται μια σοβαρή ασθένεια της ψυχής που χρήζει άμεσα ψυχιατρικής υποστήριξης.
Συνήθως οι αχάριστοι εντοπίζουν εύκολα τα θηράματά τους. Επιλέγουν άτομα με αγνή ψυχή και καρδιά που έχουν μάθει να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια και αγάπη. Τους αναγνωρίζουν από το καλοσυνάτο βλέμμα και το εγκάρδιο χαμόγελό τους.
Τους πλησιάζουν με δόλο και τους ρουφούν όλη την ενέργειά τους αφήνοντας τους ένα ψυχικό ράκος. Συγχώρεση και αχαριστία όμως δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Ο αχάριστος άνθρωπος έχει έλλειψη ενσυναίσθησης προς τον συνάνθρωπο κάτι που αυτόματα τον χαρακτηρίζει αδίστακτο , τοξικό και επικίνδυνο.
Δεν έχει επίγνωση του προβλήματος του και για αυτό δεν θα αναζητήσει ποτέ ψυχιατρική βοήθεια για να θεραπευτεί. Το μόνο που θα καταφέρεις αν συγχωρήσεις έναν αχάριστο είναι κακό στην ψυχική σου υγεία.
Άρχισε να προσφέρεις σε ανθρώπους που αναγνωρίζουν ότι κάνεις για αυτούς και έχουν ψυχή που ξεχειλίζει από αγάπη και ευγνωμοσύνη.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top