Εκεί που τα λόγια, οι στιγμές και τα όνειρα γίνονται πράξεις, εκεί ανήκεις.

Γράφει η Πράξια Αρέστη

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες που σε βαραίνουν κάθε πρωί και δυσκολεύεσαι να πάρεις το σώμα σου από το κρεβάτι.
Λόγια που άκουσες ξανά και ξανά και έμειναν μόνο λόγια. Λόγια που σταμάτησες να πιστεύεις γιατί δεν έγιναν ποτέ πράξη. Ευκαιρίες που έδωσες και πήγαν χαμένες.
Ο έρωτας σου μοιάζει πια ένα τεράστιο βουνό που πρέπει κάθε φορά να ανεβαίνεις για να φτάσεις στην κορυφή του.
Κι όμως στα παραμύθια ο έρωτας ήταν εύκολος, ήταν όμορφος.
Στα παραμύθια που διάβαζες μικρή, ο πρίγκιπας άφηνε τα πάντα για να είναι με την αγαπημένη του. Πολεμούσε τους δράκους και παράκουε τον βασιλιά. Γινόταν αλήτης, γινόταν πολεμιστής και έσωζε την πριγκίπισσα του.
Κι όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ απ’ τα παραμύθια. Οι άνθρωποι δύσκολα διεκδικούν και κουράζονται να δίνουν. Είναι λες και ο έρωτας είναι μια αγγαρεία, κάτι που πρέπει να κάνουν.
Παρακαλάς να σου απαντήσουν ένα μήνυμα, να σε πάρουν ένα τηλέφωνο, να σε πάρουν μια εκδρομή. Να κάνουν τα αυτονόητα.
Δεν ανήκεις με έναν τέτοιο άνθρωπο.
Εκεί που τα λόγια, οι στιγμές και τα όνειρα γίνονται πράξεις, εκεί ανήκεις.
Μετά από όλα όσα πέρασες σου αξίζει κάποιος που θα σε ακούει, που θα σου μιλάει και που θα εννοεί αυτά που λέει.
Δεν περιμένεις τον πρίγκιπα, δεν θέλεις κανείς να παλέψει για σένα. Μπορείς και μόνη σου να παλεύεις για τον εαυτό σου. Θέλεις απλά κάποιον που θα μένει. Και δε θα τρέχει σαν δειλός να χάνεται με την πρώτη δυσκολία ή με το πρώτο αίσθημα. Κάποιον που θα κρατάει τις υποσχέσεις του, που θα σε σκέφτεται και θα θέλει να κάνει την μέρα σου και τη ζωή σου καλύτερη. Κάποιον με τον οποίο θα μοιράζεσαι αίσθηματα, περιπέτειες, στιγμές.
Μετά από όλα όσα πέρασες, έχεις πια κουραστεί να παρακαλάς έναν άνθρωπο να σου δίνει χρόνο, αίσθημα και όμορφες στιγμές. Όποιος δεν το θέλει πολύ, αποχωρείς.
Ο έρωτας πρέπει να είναι όαση στην έρημο της ζωής και όχι ένα τεράστιο βουνό που θα πρέπει να σκαρφαλώσεις. Μπορεί να μην είσαι πριγκίπισσα, είσαι όμως άνθρωπος και θέλεις ο έρωτας να γαληνεύει την ψυχή σου, να κάνει τη ζωή σου πιο συναρπαστική και όχι να σε κουράζει και να σε απογοητεύει.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top