Δεν φταίει πάντα, εκείνος που φεύγει..

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Έχουμε ακούσει, σε ένα χωρισμό, πολλές φορές τις φράσεις: «μου έκλεισε το τηλέφωνο, δεν θέλει να με ξαναδεί», «μου είπε να χωρίσουμε γιατί κουράστηκε» και άλλα τέτοια συναφή. Βέβαια κανείς δεν αναφέρει το λόγο που το έτερον του ήμισυ ξεστομίζει αυτή την κουβέντα. Δεν νομίζω ότι κάποιος θέλει να κάνει μια σχέση με σκοπό να χωρίσει, ούτε φυσικά είναι σαδιστής και θέλει να παιδεύει ανθρώπους.

Άρα; Κάτι έγινε και αυτός ο άνθρωπος αποφάσισε να βάλει τέρμα. Εσύ που τον κατηγορείς, ότι σε «χώρισε», τι έκανες; Απλά συμφώνησες και είπες να μην προσπαθήσεις, να του αλλάξεις γνώμη, από εγωισμό και μόνο; Το δέχτηκες στωικά; Ήταν μια καλή ευκαιρία να το παίξεις καλός άνθρωπος, αφήνοντας στον άλλο το στίγμα του κωλόπαιδου (άντρα ή γυναίκα) που σε παράτησε;

Μήπως θα έπρεπε να το δεις αλλιώς; Μήπως εσύ οδήγησες τα πράγματα εκεί, με την συμπεριφορά σου; Από την άλλη, έκανες κάτι για να αλλάξεις τα πράγματα; Γενικά οι άνθρωποι έχουμε μάθει να μην δεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Το γεγονός ότι δεν προσπάθησες, θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις. Δεν ήθελες; Νόμιζες ότι θα έπεφτες ως άνθρωπος στα μάτια του/της συντρόφου σου, γιατί θα φαινόταν ότι παρακάλεσες; Μα το να προσπαθήσεις για κάτι, ειδικά αν έχεις αισθήματα, δεν σε κάνει κατώτερο άνθρωπο. Αντίθετα αν τα παρατάς, τόσο εύκολα, ίσως χάσεις κάτι πολύτιμο για το οποίο θα μετανιώσεις μετά.

Γιατί λοιπόν να νικήσει το «εγώ» και όχι το «εμείς»; Εννοείται, ότι δεν μιλάμε για παρακάλια, γιατί τότε η αγάπη έχει χάσει το νόημα της. Μιλάμε όμως, για μια προσπάθεια προσέγγισης. Αν την έχεις κάνει, τότε οκ . Είσαι ήσυχος με τη συνείδηση σου, γιατί θα πεις εγώ προσπάθησα.

See Also

Οι σχέσεις είναι δύσκολες και έχουν γίνει δυσκολότερες γιατί κάνεις δεν πάει ένα βηματάκι πίσω τον εγωισμό του. Προτιμούμε να συναινέσουμε σε ένα χωρισμό, παρά να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Έτσι όμως χάνονται, άδικα, αρκετές αγάπες. Από δύο εγωισμούς, έναν του ανθρώπου που αποχωρεί και έναν αυτού που δεν κάνει καμία προσπάθεια να τον συγκρατήσει, ακόμη και αν ξέρει ότι έχει φταίξει.
Να θυμάστε ότι αν αξίζει κάτι, δεν πρέπει να το αφήσουμε να χαθεί. Δεν επιτρέπεται. Ειδικά αν πρόκειται για κάτι που ξεπερνιέται. Μην τα βάζουμε πάντα λοιπόν με αυτόν που φεύγει. Βάρος έχουν και οι δύο σύντροφοι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Όπως έχουμε ξαναγράψει:«όταν ο εγωισμός μπαίνει από την πόρτα, η αγάπη βγαίνει από το παράθυρο».

 

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top