Μην φοβάσαι να διεκδικήσεις το “καλό σου” και την ζωή σου

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου.

Η ανθρωπινή μας φύση είναι αυτή που μετατρέπει τις καθημερινές μας συναναστροφές σε εξομολογήσεις των προβλημάτων και των ανησυχιών μας.

Πόσες φορές όμως ακούγοντας τις συμβουλές ή τις φοβίες των άλλων για μας, κοντέψαμε να χάσουμε τον εαυτό μας; Πόσες φορές ακούγοντας την γνώμη αγαπημένων μας ανθρώπων, χάσαμε ευκαιρίες να κάνουμε πράγματα που θα μας έκαναν ευτυχισμένους; Μην ξεγελιέστε, δεν φταίνε οι άλλοι άνθρωποι, ούτε ήταν λάθος η γνώμη τους , απλά εμείς δεν ρωτήσαμε τον εαυτό μας πριν πάρουμε την κατάλληλη απόφαση.

Είναι βέβαια και κείνες, οι ανεξήγητες φορές, που βλέπεις δικούς σου ανθρώπους να θυμώνουν όταν δεν ακολουθείς αυτό που σου πρότειναν, να σου κρατάνε μούτρα επειδή δεν διάλεξες την δικιά τους επιλογή, να θεωρούν ότι δεν τους ακούς επειδή δεν ακολουθείς το δικό τους μονοπάτι ζωής ή ακόμα και να σε απειλούν ότι θα τους χάσεις αν δεν κάνεις πράξη την δικιά τους επιθυμία. Δεν μπορείς να τους καταλάβεις ούτε και να τους αγνοήσεις όμως! Είναι εκείνη η ατάκα που ξεπετιέται πίσω από κάθε άποψη και κάθε διαφωνία, εκείνη η φράση που χτυπάει μέσα στο μυαλό σου σαν καρφί! Εμείς θέλουμε μόνο το καλό σου!

Για το καλό σου γίνονται κακοί!

Για το καλό σου γίνονται αδιάφοροι!

Για το καλό σου γίνονται εριστικοί!

Για το καλό σου γίνονται ο εφιάλτης κάθε επιλογής σου!

Γιατί εσύ δεν ξέρεις τι είναι η ζωή, γιατί εσύ νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, γιατί εσύ ποτέ δεν αποφασίζεις μόνη σου σωστά, γιατί εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις τι πέρασαν εκείνοι στην δικιά τους ζωή και άλλα τέτοια απαξιωτικά που φυσικά στα λένε για το καλό σου. Ναι έχουν δίκιο στα περισσότερα, δεν λέω! Αλλά πως θα αποκτήσεις και εσύ εμπειρίες και παθήματα αν δεν κάνεις και λάθη; Ποιος μπορεί να μάθει χωρίς να πάθει; Μακάρι να μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα μαγικό κουτί να μπούμε μέσα και να τα κάνουμε όλα πάντα σωστά. Δεν γίνεται όμως!

Και κάποια στιγμή αρχίζεις και απορείς… Που ξέρουν όλοι αυτοί το καλό μου; Ποιος τους είπε ότι αυτό που αυτοί θεωρούν σωστό θα κάνει και εμένα ευτυχισμένο; Κανείς! Άλλοι από αυτούς προσπαθούν να σε προστατεύσουν από δικά τους λάθη, άλλοι να καλύψουν δικά τους απωθημένα, κάποιοι μιλούν από δικά τους παθήματα και άλλοι από ζήλεια και μνησικακία. Ότι από όλα αυτά και να συμβαίνει πάντως, κανείς δεν μπορεί να ορίσει το καλό κανενός, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες επιθυμίες, τα ίδια όνειρα, τα ίδια ερεθίσματα, τις ίδιες παραξενιές και τις ίδιες εμπειρίες.

Το καλό μας είναι να συνδυάζουμε τις γνώμες των άλλων, ειδικά των αγαπημένων μας προσώπων, αλλά να αποφασίζουμε μόνοι μας για την ζωή μας. Οι συμβουλές είναι πάντα πολύτιμες, οι επιλογές και οι συνέπειες τους όμως είναι μόνο δικές μας!

Μην ανησυχείτε λοιπόν ότι θα απογοητεύσετε κάποιους ανθρώπους, αν καταφέρετε να γίνετε ευτυχισμένοι ακολουθώντας άλλο μονοπάτι ζωής! Αυτοί που πραγματικά θέλουν να είστε καλά, θα είναι εκεί μαζί σας και θα καμαρώσουν με τις δικές σας επιλογές.

Όσο για τους υπόλοιπους που θεωρούν ότι αφού δεν κάνατε αυτό που οι ίδιοι ονειρεύονταν για σας , δεν θα καταφέρετε ποτέ τίποτα; Αφήστε τους να το πιστεύουν και να γίνονται κακοί, «για το καλό σας» πάντα!

LoveLetters

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top