Χαμένος, είναι μόνο εκείνος που παραιτείται!

loveletters.gr

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου 

Το ένα λάθος, μετά το άλλο και στο τέλος, η ήττα. Μια ήττα που δεν μπορείς με τίποτα να χωνέψεις. Επαγγελματική, προσωπική, αισθηματική, οικογενειακή δεν έχει σημασία!

Η ήττα είναι πάντα βαριά σαν μια πέτρα δεμένη στο λαιμό έτοιμη να σε τραβήξει στον πάτο.

Και ο πάτος της ζωής μετά από μια αποτυχία είναι πολύ βαθύς, εύκολα πέφτεις στην τρύπα του και θέλει πολύ κόπο για να ανέβεις στην κορυφή!

Προσοχή λοιπόν , φρόντισε να αποφύγεις την τρύπα , να μην πέσεις και να μην φτάσεις στον πάτο. Μια αποτυχία είναι μόνο και τίποτα παραπάνω.

Ένα εμπόδιο σε ένα μαραθώνιο που λέγεται ευτυχία και επιτυχία. Ένα εμπόδιο που άλλοι θα περάσουν από πάνω του χωρίς να το ακουμπήσουν, άλλοι θα βρουν λίγο στην άκρη αλλά θα το περάσουν και άλλοι θα το ρίξουν, θα πέσουν μαζί του και θα σηκωθούν για να συνεχίσουν.

Ο δρόμος όμως είναι μεγάλος και ο νικητής θα φανεί στο τέλος της διαδρομής.

Ο νικητής θα είναι αυτός που το θέλει πιο πολύ, αυτός που έχει ονειρευτεί τον εαυτό του να περνάει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, αυτός που προσπαθεί συνέχεια για να φτάσει στο όνειρο του. Και ο νικητής θα είσαι εσύ , και ας έπεσες στο πρώτο εμπόδιο , πέρασες τόσα άλλα.

Μην αφήνεις την απογοήτευση να σε πάει πίσω, μην αφήνεις κανέναν να σου κόβει τα φτερά, να υψώνει τοίχους που νομίζει ότι δεν μπορείς να περάσεις. Όλα μπορείς να τα καταφέρεις , αρκεί να το λέει η ψυχούλα σου.

Να το θες πολύ, να το θες εσύ.

Η ζωή είναι μεγάλη και ταυτόχρονη μικρή, είναι γλυκιά και ταυτόχρονα πικρή, είναι μαραθώνιος και ταυτόχρονα κατοστάρι. Εσύ; Εσύ πρέπει να οπλιστείς με δύναμη και πείσμα για να νικήσεις.

Όχι κατεβασμένα κεφάλια και βόλτες γύρω από την τρύπα για τον πάτο, όχι μαύρες σκέψεις και χέρια σηκωμένα ψηλά, όχι παθητική στάση στα δικά μας όνειρα, όχι αλλά πάσο στα δικά μας θέλω για τα πρέπει των άλλων! Φτάνει!

Όχι άλλη όπισθεν, πάτα γκάζι και προσπάθησε μέχρι τέλους για ότι πραγματικά επιθυμείς. Άσε τους άλλους να κάνουν στην άκρη για να σε βλέπουν να περνάς τα εμπόδια και να φτάνεις στο τέρμα.

Μην κοιτάς πίσω, μην μένεις στο πόνο της πληγής, επούλωσέ την. Μην σταματάς να προσπαθείς, μην σταματάς να ονειρεύεσαι , μην παρατάς τον αγώνα για την προσωπική σου νίκη.

Κάνε τα πάντα για να πετύχεις , περνά πάνω από τις αποτυχίες. Ονόμασε τες σκαλιά που πρέπει να ανέβεις για να φτάσεις στο θέλω σου, σε αυτό που ονειρεύτηκες, σε αυτό που με τόσο κόπο διεκδικείς.

Μια σκάλα λοιπόν πρέπει να ανέβεις, μια σκάλα που έχει ως θεμέλιο την προσπάθειά και τη θέληση, μια σκάλα που θα πέσει μόνο αν εσύ ο ίδιος αποφασίσεις να την ρίξεις.

Δεν υπάρχουν χαμένοι στην μάχη για τα όνειρα της ζωής.

Χαμένος είναι μόνο αυτός που παραιτείται, και αυτός δεν θα είσαι εσύ!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top