Σύμη : Μικρή αλλά ξεχωριστή..

Μια μικρή ήσυχη κουκίδα στο χάρτη, που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και τα έντονα χρώματά της.
Κόντρα στην συνήθεια του λευκού και το μπλε, τα αρχοντικά της Σύμης, έχουν έντονα χρώματα, κάνοντας την εικόνα να μοιάζει με καρτ-ποστάλ.

Ομορφιά λιτή που σε καθηλώνει, νερά κρυστάλλινα..
Παραλίες βοτσαλωτές.. χωμένες μέσα στους βράχους.. δίνουν το γαλαζοπράσινο χρώμα στα νερά.

 

Η ωραιότερη ώρα για μια βόλτα στο νησί, είναι το απόγευμα. Η ώρα που δύει ο ήλιος και τα χρώματα ζωντανεύουν φτιάχνοντας έναν φυσικό πίνακα!
Οι δυο πλευρές του νησιού, ενώνονται με την Καλή Στράτα.. που μπορεί να σε κουράσει μέχρι να ανέβεις, όμως η θέα από εκεί πάνω, θα σε αποζημιώσει!

Ένα νησί γεμάτο ψαροχώρια, γεμάτο ζωή αλλά με έναν τελείως δικό του ρυθμό. Έναν ρυθμό που σε κάνει να αφεθείς, να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου!

Η αμφιθεατρική εικόνα που θα αντικρίσεις καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι είναι πανέμορφη. Είτε επιλέξεις να μείνεις σε αυτό (στον Γιαλό) είτε στον κοντινό οικισμό Πέδι, η βόλτα του λιμανιού από το πρωί ως το βράδυ θα κυριαρχήσει στο πρόγραμμά σου.

Το νησί μπορεί να μη φημίζεται για τις παραλίες του, αφού οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες και μάλλον μέτριες, ωστόσο θα βρεις καταγάλανα νερά στη Μαραθούντα, στο Νημποριό και στον Άγιο Νικόλαο. Αν έχεις πρόσβαση σε σκάφος, σίγουρα η εξερεύνηση των πιο δύσβατων ακτών θα σε ανταμείψει – του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνα, για παράδειγμα, με τον εντυπωσιακό κάθετο βράχο που τον πλαισιώνει.

Μια βόλτα μέχρι το τεράστιο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά και όπου κάνουν στάση τα περισσότερα καΐκια ή καταμαράν από Ρόδο, επιβάλλεται, όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους (ο πολιούχος της Σύμης και προστάτης των ναυτικών και των σφουγγαράδων θεωρείται θαυματουργός) αλλά και επειδή για να φτάσεις ως εκεί ανεβοκατεβαίνεις όλο το βουνό.

See Also

Αν το ‘χεις με τα δίκυκλα, να προτιμήσεις μηχανάκι – εξάλλου τα αυτοκίνητα στο νησί δεν είναι πολλά, τα ταξί ελάχιστα και η σύνδεση με το λεωφορείο όχι και τόσο συχνή. Είναι καταπληκτική η αίσθηση της διαφοράς θερμοκρασίας όταν ξεκινάς και ολοκληρώνεις τη συγκεκριμένη διαδρομή σε σχέση με το ενδιάμεσο – στη Σύμη τα 45άρια είναι εύκολη υπόθεση, γι’ αυτό μην ξεχνάς την ενυδάτωση.

Αν αποφασίσεις να την επισκεφτείς.. Στον Γιαλό θα φας στο Σπιτικό, πάνω στο Χωριό, τον παραδοσιακό οικισμό που είναι σκαρφαλωμένος στον βράχο, θα πας στον Σύλλογο, στον Άγιο Νικόλαο, στην ομώνυμη παραλιακή ταβέρνα, και στο Μουράγιο, στον «Κάβο», παραδοσιακές επιλογές όλες, που τις προτιμούν οι ντόπιοι. Και στον Πανορμίτη, δεν θα ξεχάσεις να περάσεις από το Φούρνο της Δικαίας.. άσε που και να θες, δεν θα σε αφήσουν οι μυρωδιές!!

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top