Να φιλάς πάντα τον άνθρωπό σου πριν κοιμηθείς..

Γράφει η Μαρία Κυπραίου

Πριν κοιμηθείς κάθε βράδυ φρόντισε να κάνεις έναν υπολογισμό της μέρας που πέρασε. Σκέψου όλα τα θετικά που σου συνέβησαν, ζύγισε τις καταστάσεις που έζησες και προσπάθησε να δεις τι σε έκανε χαρούμενο. Κάθε βράδυ που έρχεται κλείνει μια ημέρα. Πέφτεις στο κρεβάτι και κοιμάσαι χωρίς να σκεφτείς. Ξυπνάς το επόμενο πρωί και δεν έχει φύγει καμία έγνοια από το κεφάλι σου, κανένα παράπονο και δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα. Και το επόμενο βράδυ επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο. Μέχρι που θες να σκάσεις, να ξεχυθεί αυτός ο χείμαρρος των κακών στιγμών και να παρασύρει κάθε καλό που έχει συμβεί. Σε τρώει το άγχος και τα προβλήματα με αποτέλεσμα να βάζεις στην άκρη όλα τα καλά που έχουν συμβεί.

Γι’αυτό το λόγο κάθε βράδυ πρέπει να αφιερώνεις πέντε λεπτά στον εαυτό σου για τον απολογισμό της ημέρας σου. Σκέψου πρώτα τα αρνητικά. Βάλε σε ένα κουτάκι ανθρώπους που σου έκαναν κακό και υποσχέσου στον εαυτό σου ότι από αύριο δεν θα ξανασχοληθείς μαζί τους ούτε θα λάβεις υπόψιν τα λόγια τους. Σε ένα άλλο κουτάκι βάλε τις καταστάσεις που σε πλήγωσαν. Ότι μπορείς να αλλάξεις από αυτά μη το επαναλαμβάνεις την επόμενη μέρα. Τις στιγμές που σε άγχωσαν πάρα πολύ, έτσι ώστε αύριο να τις αλλάξεις. Δεν είναι όλη μας ή ζωή πλασμένη να ζει μες το άγχος και την καθημερινότητα.

Μετά από όλα αυτά στοίβαξε προσεκτικά όλα τα θετικά. Μια αγκαλιά και ένα φιλί είναι πολύ σημαντικά για να ξεκινάς την ημέρα σου. Ένα σε αγαπώ, ένα μου λείπεις πιο σημαντικά για να την κλείσουν. Σκέψου τι σε έκανε να νιώσεις αισιοδοξία, χαρά, ευτυχία και βάλ’τα στην καθημερινότητα σου ως προτεραιότητα. Να φροντίζεις κάθε μέρα να τα τηρείς χωρίς να τα ξεχνάς.

Τέλος, προσπάθησε να κάνεις όνειρα για την επόμενη μέρα. Για να μπορείς να ξυπνάς ευδιάθετος. Σκέψου όχι πως θες να κυλήσει η επόμενη μέρα αλλά όλα αυτά που θα την κάνουν να είναι ξεχωριστή.
Ξύπνα νωρίτερα, φάε ένα καλό πρωινό, βάλε τα πιο όμορφα ρούχα σου, το ακόμα πιο όμορφο χαμόγελο σου και πήγαινε στη δουλειά σου, στην τράπεζα, στην λαϊκή. Πάρε αγκαλιά όσους αγαπάς και μη μιλήσεις σχεδόν καθόλου σε όσους σου χαλάνε τη διάθεση. Στείλε ένα μήνυμα αγάπης στον άνθρωπο σου, φτιάξε ένα ωραίο φαΐ, βάλε δυνατά στο ράδιο το αγαπημένο σου τραγούδι και στον αγύριστο ότι σε χαλάει.

Η ζωή μας δεν περιμένει και εμείς πρέπει να τη ζήσουμε.
Πριν πέσεις στο κρεβάτι αφιέρωσε 5 λεπτά στον εαυτό σου. Βάλε μια κρέμα, χτένισε τα μαλλιά σου, βάλε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και κάτσε στα σκοτάδια του σαλονιού σου. Πέντε λεπτά. Μετά πέσε στο κρεβάτι κάνε τον απολογισμό σου. Θα δεις πόσο όμορφα θα κυλάνε οι μέρες σου.

See Also

Η ζωή δεν μας δόθηκε για να χαραμίζεται στην γκρίνια, στην απαισιοδοξία και στη μιζέρια. Είμαστε θαύματα και είναι κρίμα να κρυβόμαστε σε σκοτάδια. Έχουμε μέσα μας ένα γαλαξία που όταν είμαστε καλά λειτουργεί τέλεια ενώ όταν δεν είμαστε δημιουργεί ένα μπινκ μπανκ ικανό να ταράξει όλη του την ισορροπία.
Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας, να κάνουμε όνειρα και να σκεφτόμαστε τα θετικά που μας συμβαίνουν και όχι τα αρνητικά.

Να φιλάς τον άνθρωπο σου πριν κοιμηθείς και να θυμάσαι πως είσαι ένα θαύμα που πρέπει να διατηρήσεις όρθιο. Γιατί υπάρχουν άλλα θαύματα που σε αγαπάνε.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top